Det kunne være våren 1953

«Du må ikke stå på pinne for B.», sa gutten med kvisene i panna.

Publisert: Publisert:

Oddbjørn Aardalen (75) er en norsk dikter som bor på Skjervedal i Vennesla. Han har gitt ut sju diktsamlinger. Foto: Fædrelandsvennen

Brukergenerert innhold

  • Oddbjørn Aardalen

«Han utnytter deg, bruker snillheten og barnsligheten din for alt det er verdt. Neste gang han stikker posten til deg ved Omdals-saga, skal du ta fram det trassige blikket, se ham rett inn i øynene, si: Det er ikke min jobb dette. Det er du som er buss-sjåfør. Jeg er ikke tjeneren din.»

Samme ettermiddag. Vegusdalsruta på vei oppover den smale grusveien. De tomme melkespannene i bakrommet sin klirring er som en monoton sang. Godslig summing av passasjerer i førerrommet. «Her», sier B., i det ruta stanser ved Omdals-saga, stikker postpakka til meg. 8-åringen ser ham fast inn i øynene, lesper fram: «Det er ikke min jobb. Det er du som er buss-sjåfør. Du skal gjøre dette. Jeg er ikke tjeneren din.»

Melkespannene slutter å klirre. Den godslige summingen i førerrommet tar pause. B. ser på meg; ei blanding av vantro og overraskelse, ispedd gryende sinne. Han stikker postpakka under armen min, peker mot postkassa der ute, den andre hånda tar et godt tak rundt det venstre øret mitt og vrir helt rundt.

Les flere innlegg av Oddbjørn Aardalen her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Oddbjørn Aardalen
  2. Blogg