– En hobby som tar over livet

I det nyoppussede rollespill-rommet i Randesund bydelshus kan vennegjengen gjerne spille og være sosiale ti timer i strekk.

Publisert Publisert

Jon Olav Grendstad Åbrek (17) er en av ungdommene som har tatt initiativ til oppussing av det nye rollespill-rommet på Randesund bydelshus. Foto: Bente Elida Johannessen

Brukergenerert innhold

  • Bente Alida Johannessen
    Fritidsetaten øst

KRISTIANSAND: Rundt bordet sitter det seks ungdommer. Rommet er mørkt, stemningslys er tent og det spilles nøye utvalgt musikk i bakgrunnen. På bordet flyttes figurer. Spillet blir styrt av en DM – en forteller, en guide som vet noe de andre ikke vet. Deltakerne er i sin egen fantasiverden og handlingen strider fram.

– Det kan bli litt kluss. Alle har jo sin egen forestillingsevne og tenker forskjellig, påpeker DM Jon Olav Grendstad Åbrek.

Figurenes slåsskamper er et høydepunkt i historien og historien kan vare i måneder og år.

Rollespill har vært populært siden 70-tallet. Det som disse ungdommene spiller kalles DnD, en forkortelse for «Dungeons and Dragons». Spillet er fullstendig analogt. Vennegjengen møtes ukentlig på det nyoppussede rollespill-rommet i Randesund bydelshus.

– Klart det er nerdete. Ikke på den smart-nerdete måten, men på den fantasi-nerdete måten, sier en av deltakerne.

De kan gjerne spille og være sosiale ti timer i ett strekk.

– En hobby som tar over livet, smiler Eskil.

Flere av figurene som brukes i «Dungeons and Dragons» har ungdommene malt selv. Foto: Bente Elida Johannessen

DnD-rommet er pusset opp av ungdommene selv og har mange kule detaljer, som steinveggen i bakgrunnen. De har hentet ting på bruktmarkeder og fått nødvendig tilskudd fra Frifond til spill-utstyr. Fritidsleder på Randesund, Nikolai Eklund har jobbet i bakgrunnen for å få dette til.

– Endelig kan vi åpne dørene og ønske velkommen til nye deltakere, sier han.

Han kan fortelle om et samarbeid med rollespill- og brettspill entusiasten Elliot Kingdon, som vil vare fram til jul. Eklund legger til at folk som er nysgjerrige på DnD-rommet, gjerne må ta turen innom Randesund bydelshus.

Publisert
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785