– En hobby som tar over livet

I det nyoppussede rollespill-rommet i Randesund bydelshus kan vennegjengen gjerne spille og være sosiale ti timer i strekk.

Publisert: Publisert:

Jon Olav Grendstad Åbrek (17) er en av ungdommene som har tatt initiativ til oppussing av det nye rollespill-rommet på Randesund bydelshus. Foto: Bente Elida Johannessen

Brukergenerert innhold

  • Bente Alida Johannessen
    Fritidsetaten øst

KRISTIANSAND: Rundt bordet sitter det seks ungdommer. Rommet er mørkt, stemningslys er tent og det spilles nøye utvalgt musikk i bakgrunnen. På bordet flyttes figurer. Spillet blir styrt av en DM – en forteller, en guide som vet noe de andre ikke vet. Deltakerne er i sin egen fantasiverden og handlingen strider fram.

– Det kan bli litt kluss. Alle har jo sin egen forestillingsevne og tenker forskjellig, påpeker DM Jon Olav Grendstad Åbrek.

Figurenes slåsskamper er et høydepunkt i historien og historien kan vare i måneder og år.

Rollespill har vært populært siden 70-tallet. Det som disse ungdommene spiller kalles DnD, en forkortelse for «Dungeons and Dragons». Spillet er fullstendig analogt. Vennegjengen møtes ukentlig på det nyoppussede rollespill-rommet i Randesund bydelshus.

– Klart det er nerdete. Ikke på den smart-nerdete måten, men på den fantasi-nerdete måten, sier en av deltakerne.

De kan gjerne spille og være sosiale ti timer i ett strekk.

– En hobby som tar over livet, smiler Eskil.

Flere av figurene som brukes i «Dungeons and Dragons» har ungdommene malt selv. Foto: Bente Elida Johannessen

DnD-rommet er pusset opp av ungdommene selv og har mange kule detaljer, som steinveggen i bakgrunnen. De har hentet ting på bruktmarkeder og fått nødvendig tilskudd fra Frifond til spill-utstyr. Fritidsleder på Randesund, Nikolai Eklund har jobbet i bakgrunnen for å få dette til.

– Endelig kan vi åpne dørene og ønske velkommen til nye deltakere, sier han.

Han kan fortelle om et samarbeid med rollespill- og brettspill entusiasten Elliot Kingdon, som vil vare fram til jul. Eklund legger til at folk som er nysgjerrige på DnD-rommet, gjerne må ta turen innom Randesund bydelshus.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Randesund
  2. Rollespill