Arbeidsstipend til sørlandskunstnere

Elisabeth Kristensen og Lars Jakob Rudjord tildeles hvert sitt arbeidsstipend fra Vest-Agder fylkeskommune på 100 000 kroner.

Publisert:

Skulptøren Elisabeth Kristensen (46) fra Kristiansand og musikeren Lars Jakob Rudjord (34) fra Farsund mottar hver 100 000 kroner til sine prosjekter. Foto: Simen Løvgren

Brukergenerert innhold

  • Jan H. Torkelsen
    Vest-Agder fylkeskommune
Denne artikkelen er over ett år gammel

Elisabeth Kristensen, skulptør

Elisabeth Kristensen (f. 1972), Kristiansand, er en anerkjent skulptør med samisk bakgrunn. Hun arbeider med naturmaterialer som is, snø og sand og har bred erfaring fra nasjonale og internasjonale konkurranser og utstillinger. Hun har også hatt flere lokale oppdrag, som det tradisjonsrike sandskulpturprosjektet i Gravane i Kristiansand og på Rabalderfestivalen i Mandal.

Stipendet skal benyttes til å utvikle og lage skulpturer og scenografi i is, sand og strå til forestillinger under de Nordnorske festspillene i Harstad, i Vadsø og i Kirkenes i 2020.

Elisabeth Kristensen arbeider her med en snøskulptur i Finland. Foto: Petteri Heikkinen, Baltic Snow Call

Her jobber Kristensen med en isskultur i Latvia. Foto: Griestins Edgars, Jelgava Ledus Festival Archives

Kristensen jobber med sandskulptur i Tyskland. Foto: Özge Cağaloğlu

Lars Jakob Rudjord, musiker

Lars Jakob Rudjord (f. 1984), Farsund. Han er jazzpianist og musikkpedagog, arbeider med egne komposisjoner og er aktiv innen musikkformidling og konserter i inn- og utland. Han har etablert plateselskapet Fyrlyd Records og musikkselskapet Fyrlyd AS.

Rudjord vil fordype seg i arbeid med komponering av musikk til bilde, hovedfokuset er å skrive og lage musikk for film og TV. Han har gjort en omfattende nettverksbygging mot filmmusikkbransjen i USA det siste året, og vil forberede seg kunstnerisk til videre satsning mot dette markedet.

Lars Jakob Rudjord er jazzpianist og musikkpedagog. Foto: Kathi Decker

Les også:

Kunstnerstipend til sørlandskvartett

Utvekslingsstipend til sørlandskunstner

Idrettsstipend til Kristiansand-trio

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Lars Jakob Rudjord
  2. Elisabeth Kristensen
  3. Stipend
  4. Vest-Agder fylkeskommune