Følger drømmen om å bli musikalartist

Hei, jeg heter Trine Bariås, og er ei 24 år gammel jente fra Kristiansand. Jeg følger drømmen min om å bli musikalartist!

Publisert:

Trine Bariås fra Kristiansand har skrevet dette innlegget. Foto: Chris Mann

Brukergenerert innhold

  • Trine Bariås-Kvitstein
Denne artikkelen er over fem år gammel

Her er jeg som Grace i I.F. the Musical. Foto: Matthew Navin.

Jeg er utdannet tre år i musikal fra Bårdar Akademiet i Oslo, og nå tar jeg master i Musical Theatre på en av Englands beste skoler: Guildford School of Acting (GSA).

Jeg har alltid sunget og danset og spilt teater, og var elev på Kulturskolen i Kristiansand med drama, sang og musikal i 11 år. I 2011 var jeg så heldig å få være en del av Team Thom i Det Store Korslaget på TV2. Det var et eventyr! Gjennom Bårdar har jeg fått vært med på mange flotte oppsetninger, som Annie, A Chorus Line, Anything Goes, Frøken Detektiv, Legally Blonde og Hairspray for å nevne noen. Jeg var også en del av ensemblet til Kaptein Sabeltann sommeren 2014. Jeg har hatt konsert på Kilden fire år på rad, og gleder meg til å komme tilbake dit i sommer. Jeg skriver også egne sanger og spiller piano og gitar.

Når jeg står på scenen, får jeg en helt spesiell følelse. Det føles som om jeg gnister av energi! Jeg ønsker å fortelle historier som kan røre mennesker. Og jeg tror at en av de sterkeste måtene vi mennesker blir møtt på er gjennom musikken.

I denne bloggen kommer jeg fremover til å dele mine opplevelser i hverdagen som en nyutdannet musikalartist og sanger.

Som jeg nevnte øverst, går jeg på GSA nå, og det er en helt fantastisk skole! Faktisk så har jeg drømt om å gå på denne skolen siden jeg var 11 år. Dagene våre er som regel fra halv ni om morgenen til syv på kvelden. Hverdagen består av dansetrening i ballett, jazz og stepp (Altså tap, ikke steppe opp og ned på en krakk som mange først tror, hehe!), sang, auditionteknikk, skuespilltrening, stemmetrening og masse mer.

Vi trener også mye styrke og kondisjon, og lærer oss nye sanger og tekster omtrent hver eneste dag. Vi har også hatt flere oppsetninger av musikaler, blant annet Oklahoma!

Fra Korslaget i 2011. Foto: Alex Iversen

Før påske skrev vi og satt opp vår egen musikal på 3,5 uke! Der skrev jeg blant annet tre sanger. Vår musikal heter I.F. the musical. Læreren vår var faktisk så begeistret over det vi skapte at han har lyst til å få til en overføring til et større teater til høsten. Så det blir spennende å se hva som skjer med dette prosjektet videre.

I ukene fremover er det sju eksamener (wææææ), prøver på musikalen “Hands on a Hardbody” med premiere 11. juni og øving mot vår siste forestilling Showcase, som er på Criterion Theatre i London 10. september. Mange agenter kommer og ser forestillingene våre og mitt mål er å få en agent, slik at jeg kan få komme på audition til forestillinger på West End i London. I Norge er man mer sin egen agent og sender selv inn søknad, men i England skjer dette gjennom agenter.

Min drømmerolle er Glinda i Wicked. Hun er morsom, men har samtidig en sårbar side, og hun synger både belt og klassisk sopran (Altså synger hun både som en typisk popsanger og klassisk sopran). Jeg syns det er så gøy å kunne synge flest mulig stilarter, og det er jo supergøy når man kan bruke alle de sidene av seg selv i en og samme rolle! Musikalbransjen krever allsidige kunstnere og skolen forbereder oss på nettopp dette. Her er ingen “kun” sopran eller alto, alle skal kunne alt. Og det samme gjelder i dans. Selv om ballett, jazz og stepp er hovedfagene våre, trener vi også på alle andre stilarter som selskapsdans, hip hop, commercial og lyrisk.

Håper du har fått et lite innblikk i mitt liv og har lyst til å følge meg videre!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Trine Bariås-Kvitstein