Den internasjonale kunstnerduoen Blaue & Poppy, som for tiden er basert i Kristiansand, går til rettssak mot seg selv denne uka. Det skjer i regi av Kilden teater og konserthus og kringkastes via CourtStageTV. På bildet Edy Poppy.   Den internasjonale kunstnerduoen Blaue & Poppy, som for tiden er basert i Kristiansand, går til rettssak mot seg selv denne uka. Det skjer i regi av Kilden teater og konserthus og kringkastes via CourtStageTV. På bildet Edy Poppy.   Foto: Petter Sørensen

Rettssaken mot oss selv

Om kort tid går vi, kunstnerduoen Blaue & Poppy, til rettssak mot oss selv og håper å skape et presedenstilfelle.

En global jury dømmer eller frikjenner oss live og et globalt publikum bevitner at rettssaken er «just and fair».

Forhistorien

Julaften 2015 blir vi - Julian Blaue, Edy Poppy - og vår baby - ranet av to bevæpnede fattige menn i Rio de Janeiro. Først anmelder vi dem til turistpolitiet, så angrer vi oss. Det er starten på en omvendt kriminalhistorie. Tilbake i Norge utforsker vi hendelsen. Skyldspørsmålet snues på hodet. Hvem er egentlig ofrene?

Julian Blaue. Foto: Petter Sørensen

Som del av den globale middel- og overklassen utbytter vi alle de globale underklassene. Våren 2018 vedtar vi, Blaue & Poppy, en lov mot strukturell vold på Sørlandets kunstmuseum og anmelder oss selv for å ha brutt denne overfor de to fattige ranerne. Så reiser vi tilbake mot Brasil i etterforskningsbrannbilen vår. I Rio, på leting etter bevis mot oss selv, beveger vi oss i fotsporene til overfallsmennene, helt frem til fengselet. Høsten 2018 avholder vi en «Mellomrapport» på Museu de Arte do Rio, Kristiansand kunsthall og Teaterfestivalen i Fjaler. Denne performance-serien vi har skapt ut av overfallet inngår i Blaues doktorgradsprosjekt ved UiA.

Den siste akten i dette jusdramaet er «Rettssaken mot oss selv». Vi, de tiltalte kunstnerne, presenterer Rio-funnene som et bevis for vårt påståtte lovbrudd. Aktoren er på vår side. Advokaten forsvarer oss mot vår vilje. Seerne kan bli del av juryen og har da mulighet til å bestemme Blaue & Poppys skjebne sammen med dommeren. Dommen kan innebære et inngrep i kunstnerduoens liv, en ekte straff, men er ikke juridisk gyldig. Kan det kunstneriske presedenstilfellet føre loven mot strukturell vold bort fra scenen og inn på Stortinget og de tiltalte ut av teateret og inn i tinghuset?

Dommeren, representert av Jacob Jensen:

Aktoren, representert av Laura Mitzkus:

Forsvareren, representert av Samantha Lawson:

Rettssaken mot oss selv er åpen og gratis for alle

Vi, Blaue & Poppy, prøver å følge juridiske retningslinjer så langt som mulig. Derfor er rettssaken tilgjengelig for allmennheten, så alle som vil kan bevitne om den er just and fair. Den kringkastes live via CourtStageTV alle dager klokka 19.30.

15. april 2021: https://www.youtube.com/watch?v=2QLhUOFYpiY[e1] 

16. april 2021: https://youtu.be/c0H5_pTfaQ4

17. april 2021: https://youtu.be/VonM0SZtbm4

Se den og bli del av det globale publikummet, fra Kristiansand, Berlin, New York, Rio de Janeiro, Barcelona ... og resten av verden!

Du kan også, som del av juryen, være med å dømme eller frikjenne oss om du vil. Skriv til trialagainstourselves@gmail.com og få info.