Hva er å leve det enkle livet? I utgangspunktet tenker jeg det er, så langt det er mulig, å velge fra det som gjør livet komplisert. Og holde fast i det som gjør livet godt og oversiktlig.

For oss er det enkle livet å forsøke å leve uten stress og jag. Det er å kunne velge bort det vi ikke liker og velge til det som behager og gjør godt. Det er å leve på en måte som ikke gir økonomiske bekymringer. Det er å leve et liv som har fokus på opplevelser fremfor å anskaffe nye ting. Det er å leve nær naturen, og se at det spirer og gror rundt oss.

Det er å få muligheten til å utøve de interessene vi har, og leve i takt med de holdninger og livsanskuelser som er rette for oss - noe som gir klarere horisont og god navigasjon når vi møter veivalg.

Å leve det enkle liv er ikke det samme som å leve i en lykkerus. Livet innhenter alle fra tid til annen. Men uten stress som et misfarget bakteppe, er det lettere å møte det vanskelige. Det er lettere å møte vonde tanker og savn når vi er i tettere kontakt med oss selv. For det er i oss selv at de fleste mysterier løses.

Det enkle livet er mulig for de fleste, men det krever valg, og ikke minst fravalg, som i seg selv kan være utfordrende. Det enkle livet er for oss å leve i fred med oss selv og våre omgivelser, og i kjærlighet med våre nære. Det er å stå opp hver eneste morgen i takknemlighet over å leve i frihet og trygghet, og å kunne drikke en god kopp med morgenkaffe.