Søstergjeng på turné

Vi er tilbake med tanker rundt sommeren som var, hva som har skjedd i samfunnet i det siste – og høsten som er godt i gang. Vi har noen veldig spennende uker i vente.

Publisert:

<p>Charlotte og Maren Wallevik Hansen (t.h) i Oakland Rain. Foto: Arild Danielsen.</p>

Brukergenerert innhold

  • Oakland Rain
Denne artikkelen er over fire år gammel

Da var det tid for en ny oppdatering fra rødtoppene! Hva har skjedd siden siste innlegg? Vi har spilt på Eikerapen Roots festival, hvor vi fikk muligheten til å bli fraktet i helikopter – noe som ikke skjer hver dag! Dette var en kjempeopplevelse, og vi fikk delvis kurert den ene rødtoppens tendenser til høydeskrekk. I tillegg til dette har vi spilt på Tall Ships Race, og ikke minst Welcome To The Village Festival i Nederland! Nederland hadde en overveldende respons vi aldri vil glemme- vi er så takknemlige.

Tall Ships Race i sommer. Foto: Foto: Markus Mjaaland

Det er også veldig viktig for oss å dra fram at vi fikk den æren av å spille på Kick som del av Solidaritetsfestivalen for flyktninger. Om det er noe vi ønsker, så er det å skrive låter som angår noe større enn oss selv. Det handler om hvem vi er som samfunn, hvem vi vil være. Hvordan blir mennesker tatt imot her – og hva står vi for? Den siste tiden preget av flyktningkrisen, kommunevalget, de politiske debattene og resultatene som viste hvor få av oss som stemmer her på Sørlandet, har satt i gang to samfunnsengasjerte ungdomssinn og vi har skrevet mye musikk. Vi har hatt mange samtaler om hvordan vi kan påvirke mennesker rundt oss og hva som skal være vårt bidrag. Vi ønsker og håper at musikken kan være nettopp det – et bidrag. En tankevekker, og kanskje en forandring.

Med ny musikk og nye perspektiver har vi vært i studio og spilt inn nytt materiale. I første omgang er dette for å styrke vårt «live set», med noen veldig konkrete konserter i tankene. Søstergjengen er nemlig heldige nok til å få reise på turne i oktober. Vi drar på tur med videoprodusent Martin Litwicki som skal fange alt som skjer på turen – og dere skal få oppdateringer underveis. Vi har også med oss trommis Simen Sandnes, og spiller i trio-format. Her kan vi endelig slippe turnédatoene:

8/10: Hulen, Bergen – Norge

11/10: Old Queens Head, London – England

14/10: Lost In Music Festival -Finland

15/10: Bar Loose, Helsinki -Finland

16/10: Uhørt, Oslo – Norge

5/11: Hos Naboen, Kristiansand- Norge

6/11: Cafe Mono, Oslo – Norge

Tiden etter festivalsommeren har altså gått til å skrive, spille inn, øve, øve og øve. Vi gleder oss så utrolig til å få komme ut og spille! Vi har fått denne muligheten takket være konserten vi fikk spille på Sørveiv i 2014. I samarbeid med ulike land i Europa har Sørveiv gitt oss mulighet til å få spille i Nederland (i sommer) og Finland (på denne turneen). Det var der det hele startet. Derfor gir vi en ekstra takk til Kjetil Nordhus og resten av teamet i Sørveiv for å ha hatt troen på oss. Vi tar ikke noe av dette for gitt. Vi har altså noen veldig spennende uker i vente, og læringskurven blir nok ikke slakere med det første – men det er jo akkurat dette som er så fantastisk gøy!

Vi får nå muligheten til å dele tanker med mennesker rundt oss om alt vi opplever nå – og det hadde vært en ren ære om du ville ha fulgt oss videre på denne reisen. Du kan følge oss på alle sosiale medier på veien, og vi håper du tar turen til Hos Naboen 5. november for å høre nye låter og opplevelser fra turen.

Rødtoppene

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg