Maren og Charlotte Wallevik Hansen (t.h) i Oakland Rain.  Maren og Charlotte Wallevik Hansen (t.h) i Oakland Rain. Foto: Mirjam Storm

Nye lyttere og spennende måneder i vente

Da var det på tide med en oppdatering! Tiden flyr når man har mange mål og mye man vil utrette.

Det har gått en god stund siden sist vi skrev her i Lokalkulturen. Først og fremst kan vi fortelle at Sveits var en fantastisk fin opplevelse! Rommet vi spilte i var utrolig vakkert, og det skapte en spesiell atmosfære da publikum satt i salen. Maren fikk spille på et hvitt flygel på rødtoppenes 20-års dag, og var strålende fornøyd med dette. Vi startet konserten med å fortelle at det var vår bursdag, men glemte jo å fortelle det viktigste – at vi ble født i Sveits. Men vi fikk applaus for å prøve oss på tysken, så det var god stemning likevel. Det var en magisk kveld. En av dem man husker. Det endte med at alle artistene satt backstage på slutten av kvelden, med kake!

Siste stopp på turne: Fullt Hos Naboen. Foto: Rikke Noor

Samme periode som Sveits spilte vi Trondheim Calling. Dette var en begivenhet som vi jobbet intenst mot, både fordi det var en konsert og fordi det var en Showcase-festival. Vi hadde Louise Lavoll på lyd: Vi bøyer oss i støvet for deg, Louise. Trondheim var kaldt og kjempevakkert. Perfekt for Høst/Vinter-barn. Vi spilte på Cafe Løkka, og var så opptatt av å få alt på plass i tide, at vi ikke merket alle folkene som kom. Det var først midt i første låt at det gikk opp for oss at det var stappfullt. Og de gav en respons som var helt unik. En av de absolutt beste konsertopplevelsene hittil. Om ikke den aller beste.

Fra konserten i Sveits. Foto: Martin Litwicki

Etter dette var vi på en Skandinavia-turne i akustisk format. Dette var gjennom Nordic Band-Camp, som startet sommeren 2014. Det tar for seg unge artister fra Sverige, Danmark og Norge, som sammen deler erfaringer, og drar på turne. I Sverige klarte Maren å få fuglebæsj i hodet rett før konserten. Det ble mildt sagt en gøyal historie vi tok med oss på turen. Vi har også nettopp kommet hjem fra Musikkfest i Stavanger, som var en kjempefin opplevelse! Vi spilte på Nytorget på dagen, og Akvariet på Folken på kvelden. Mange hyggelige kommentarer fra folk i etterkant, noe som betyr masse.

Fra en tidligere konsert. Foto: Kick

Vi får mange spørsmål om ny musikk for tiden. Alt vi kan si er at det kommer. Vi jobber på spreng i studio, og deler snutter av tekstene på Facebook og Instagram, sammen med bilder hvor vi beskriver hvordan hodet har sett ut da vi skrev låta. Du kan følge oss for videre oppdateringer på Facebook og Instagram. Vi har mange tanker som skal samles, og det er den mest spennende prosessen i hele verden. Når en tanke i hodet blir til et musikalsk verk på 3,5 minutter som hvem som helst kan få ta del i. Vi gleder oss til å dele med dere.

Fra Trondheim Calling. Foto: Martin Litwicki

Akkurat nå så løper vi mellom studio-jobbing, og øving med band. I våre øyne finnes det ikke en bedre kombinasjon. Vi spiller nemlig på Cafe Generalen 17. juni med fullt band. Åh, som vi gleder oss! Det blir hjemmekonserten vår i sommer, og vi har masse nytt materiale som vi kommer til å spille.

Charlotte og Morten i The Lodge studio. Foto: Maren Wallevik Hansen

Ellers har vi gjort noe spennende som involverte noen dyktige karer fra Bergen, veldig mye kaffe, ulike ideer og glede. Charlotte fikk brukt sine kunstneriske, dramaturgiske evner på en ny måte. Dere har ikke fått høre så mye fra Kathrine (manager) på en stund. Dette er fordi hun jobber med et veldig spennende prosjekt som hun deler med dere kommende søndag. Det involverer turer utenfor landets grenser.

Tror det summerer opp det meste for nå. Men det kommer mer, det kan vi love!