SANDEFJORD: Randesund skolemusikk ble i helga regionmestere for Agder, Telemark og Vestfold i helga, med seier i både klassene for hovedkorps og juniorer. Aspirantene stakk av med Dynamikkprisen.

Regionmesterskapet er lagt inn i Hjertnesfestivalen som arrangeres i Sandefjord. Randesund skolemusikk vant klassen for hovedkorps i 1. divisjon med 93 poeng. Skien skolemusikk og Bø skolemusikk fulgte på de neste plassene. Juniorene vant for tredje året på rad. Her kom samarbeidskorpset Oddernes og Froland kom på 2. plass.

foto
Randesunds juniorer vant regionsmesterskapet for tredje året på rad. Foto: Privat

Musikantene fra Randesund begynner å bli vant til å forsyne seg av premiebordet. Under Hjertnesfestivalen i fjor vant hovedkorpset 2. divisjon. Hovedkorpset tok også sølv i 3. divisjon under NM 2021.

– Det har vært et stort løft, sier en stolt korpsdirigent, Aleksander Haga Tveit, som leder både Randesunds hovedkorps og juniorer.

I tillegg dirigerer han Møvig og Sjøstrand skolemusikk, som kom på 3. plass i 3. divisjon i årets regionmesterskap.

At Randesund hevder seg så godt i konkurranser og miljøet generelt, gjør at rekrutteringen ikke har vært noe problem. Korpset har i mange år vært det største på Sørlandet med rundt 90 musikanter, hvorav nesten halvparten i hovedkorpset.

I år blir det ingen NM-deltakelse siden Randesund er vertskap for Sørlandets Musikkfestival som arrangeres samtidig.  Korpset har også planer om å spille i utlandet til neste år. Men først skal det øves til 17. mai. Det skal høres gjennom Kristiansands gater på nasjonaldagen.