ÅSERAL: Bortelid høstmarked arrangeres årlig av Bortelid Fjellpark i samarbeid med Bortelid Skisenter, i helgen mellom høstferien til Agder og Rogaland. I fjor måtte dessverre markedet avlyses på grunn av koronarestriksjoner, men i år kunne det etter mye usikkerhet heldigvis arrangeres nærmest som vanlig.

I fjor ble parkeringsplassen til skisenteret, der handlegate, utstillertelt og tivoli har tilholdssted, kraftig utvidet slik at området ble mye romsligere og kunne ta imot årets rekordbesøk og de over 70 utstillerne.

Fredag kveld ble festen dratt i gang med drive-in kino. Over 300 møtte opp og fikk med seg familiefilmen «Den magiske månereisen» etterfulgt av den ferske James Bond-filmen «No time to die».

Filmene ble vist på et over åtte meter bredt lerret som holdes av en 18 tonns hjullaster. Lerretet brukes også vinterstid til filmvisning midt i skibakken på ski-in kino. Da med tråkkemaskin som lerretsholder.

foto
Foto: Thomas Repstad

Samtidig med høstmarkedet arrangeres også bakkeløpet Bortelid opp, der det gjelder å være raskest opp skibakken. Over 200 deltagere stilte til start i de tre løpene Bortelid Opp, ungdomsløp og barneløp for de minste. Den lengste løypa er 1200 meter, med stigning på 235 høydemeter.

Raskeste til topps ble Lars Aanesen fra Mandal på tiden 7:46.2 minutter og Lisa Mjaalands på tiden 9:58.7 i kvinneklassen.

I ungdomsløpet, ca. 400 meter opp familiepakken, var det Marius Gummedal med 2:23.4 og Synne Levang med 2:47.5 som vant hver sin klasse.

Lørdagen ble avsluttet med «høstvorspiel» med Kjetil Åsvald Åsen på scenen, etterfulgt av «Høstdansen», der Justin-Case laget spilte opp til skikkelig fest med allsang og hæla i taket utover kvelden.

foto
Justin Case bød opp til dans og allsang. Foto: Thomas Repstad

Som hør og bør seg etter en skikkelig festaften ble søndagen startet med høstgudstjeneste med sedvanlig godt oppmøte.

Utover dagen ble teltet fylt opp med forventningsfulle barn, og voksne, da den Jan Larseno entret scenen med sitt morsomme og magiske show. Med et par gode medhjelpere fra publikum leverte han ett show som de godt over 400 tilskuerne garantert kommer til å huske.

foto
Vinneren av bruskassestablingen, William Velle, stablet 22 bruskasser. Foto: Privat

En stadig mer populær aktivitet på høstmarkedet er «bruskasseklatringen» der det gjelder å stable seg høyest mulig oppover uten å miste balansen. Den som kom høyest i år var William Velle med hele 22 kasser. Like bak fulgte Marielle Velle og Marielle Lossius med henholdsvis 21 og 20 kasser. Imponerende innsats av ungdommene.