Vi, Solveig Strømme (25) og Line Marie Østerhus (24), arrangerte 9. desember konsert i Oslo. Dette har tidligere vært en sørlandsbasert julekonsert. Vi ønsket å formidle et arbeid som er mye viktigere enn oss selv, og ga alt overskuddet slik at over 20 kvinner får bli sjef i eget liv gjennom det 12 måneder lange livsmestringskurset Bonga.

Dett er første gang vi har oppsøkt en organisasjon for å bidra med fysiske midler til et prosjekt. For en fullsatt Bakkehaugen kirke og med fantastiske musikere var det magisk å oppleve hvordan musikk, undring og takknemlighet for Strømmestiftelsens prosjekt ble forent.

Det er mange som gruer seg til jul, og mange ulike organisasjoner man kan hjelpe. Solveig har selv vært med på en tur med Strømmestiftelsen tilbake i 2016 hvor hun fikk se det gode arbeidet de gjør, og det ble derfor et naturlig valg av organisasjon. Bonga er et livsmestringskurs som gir deltakerne verktøy, kunnskap og yrkesopplæring for å bli sjef i eget liv. Målet med programmet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, slik at de unngår barneekteskap, overgrep og ekskludering.

– Hvis det vi gjør kan bidra til at bare én jente blir sjef i eget liv, og er med på å gi noen en mulighet vi tar som en selvfølge - så er det helt verdt det. Nå kan vi glede over 20 jenter med en plass på livsmestringskurset og vi er så takknemlige for arbeidet til Strømmestiftelsen, våre samarbeidspartnere og alle som kom på konsert som gjør dette mulig. Jeg gleder meg allerede til neste år, sier Solveig.

Til neste år er målet å få til flere konserter - både i Oslo, men også i Kristiansand.

Medvirkende på konserten var Veslemøy Narvesen på trommer, Markus Eide Anskau på tangenter, Erlend Tredal på bass og Live Schau på kor og cello. Fem av seks aktører i konserten har sin bakgrunn fra musikklinjen på Vågsbygd Videregående Skole.

Fra venstre: Line Marie Østerhus, Solveig Strømme og Live Schau. Foto: Jakob Dahl Skarpeid
Veslemøy Narvesen på trommer Foto: Jakob Dahl Skarpeid
Erlend Tredal på bass Foto: Jakob Dahl Skarpeid
Markus Eide Anskau på keyboard Foto: Jakob Dahl Skarpeid
Live Schau på cello og kor Foto: Jakob Dahl Skarpeid