KRISTIANSAND: Dette stipendet fra Cultiva Ekspress er på 50.000 kroner. Det tildeles med ønske om å inspirere og stimulere unge talenter til å videreutvikle seg i Kristiansand, og er ment som en honnør og et bidrag til videre arbeid.

Med Klubb Kosmos har Kristiansand fått en egen scene for house og techno med base på Vaktbua. Bak klubbkonseptet står et knippe talentfulle og dedikerte artister, musikere og DJ-er. De besitter høye ambisjoner, god gjennomføringskraft og en tydelig vilje til å skape noe nytt og spennende i Kristiansand. Den engasjerte gjengen har – etter utenlandsopphold og studier – etablert seg i Kristiansand. Her skaper og iverksetter de et svært levende lokalt miljø for elektronisk musikk.

Klubb Kosmos beriker kulturbyen Kristiansand på en flott måte. Klubbkveldene holder høy musikalsk kvalitet, har god atmosfære og setter mange lokale artister i aksjon. I Klubb Kosmos-konseptet ligger det også et særlig engasjement for åpenhet og inkludering, og klubbkveldene samler et sammensatt og mangfoldig publikum.