Gledeskompaniet, som består av brødrene Jim og Jan Ove Johansen, samt Dene O'Neill, kommer i disse dager ut med nytt album, «Gønner På», som er bandets sjuende utgivelse.

Begivenheten skal feires med konsert i Teateret fredag 20. mai.

Da koronatiden slo til, ble musikere på heltid hardt rammet på lik linje med mange andre. For Jan Ove Johansen ble tiden brukt i studio til å skrive nye låter. Resultatet ble 12 nye låter på dialekt i kjent Gledeskompani-stil. En av låtene er en hyllest til byen, og heter «Kristiansand». Jan Ove Johansen er Kristiansand-patriot på sin hals, og med inspirasjon fra gamle sørlandsviser ble første linja av «Ser deg på Markens» til en ny låt.

For øvrig er det låter om kjærlighet, damer, båtliv og selvopplevde historier som preger utgivelsen. Låtene er i hovedsak skrevet av Jan Ove Johansen, men Jim Johansen har bidratt med en låt. Jorunn Hansson-Messel har bidratt med noe tekst.

Albumet er spilt inn i Gledeskompaniets studio på Andøya i Kristiansand, mixet av trommeslager Dene O'Neill i Banshee Alley Recordings. For utenom Gledeskompaniet, bidrar diverse musikere på albumet som: Dag Wolf, Vidar Dale, Nikolai Storevik, Rita Skjeggedal og Jorunn Hansson-Messel.

Josh Phillips, organist i det kjente engelske bandet Procul Harumhar Gledeskompaniet fått med seg på instrumentalen «Makrellen æ kommen».

Bandet har over 40-års fartstid som musikere, 25 av dem med Gledeskompaniet. Man skulle tro det var på tide å trappe ned, men de gønner fortsatt på.

Hør låter her

foto
Foto: Artistfoto