Hun fikk Arendal kommunes kulturpris

Ute de Lange Nilsen Scharf ble lørdag tildelt Arendal kommunes kulturpris for 2019.

Publisert

Ute de Lange Nilsen Scharf har vært aktiv i Arendal figur- og dokketeater i 50 år. Foto: Sven-Erik Ellund

ARENDAL: Prisen består av Nils Bellands litografi ”Skogskatedral. Kveld II.”, samt en sjekk på kr 10.000,-, og ble overrakt av ordfører Robert Cornels Nordli i forbindelse med Arendal figur- og dokketeaters forestilling «Snøhvit» på Munkehaugen kultursenter lørdag 12. oktober.

Ute er utdannet gullsmed og får prisen for sin store innsats i Arendals kulturliv helt siden 1960-tallet. Først og fremst gjennom Arendal figur- og dokketeater, som hun startet sammen med Liv Nergaard i 1969. Der hun har vært aktiv i 50 år.

Ute ble født i Sudetenland i nåværende Tsjekkia i 1931. Dette er et område med en levende dokketeatertradisjon og hun vokste opp med teater, musikk og kultur som en del av hverdagen. Hun kom til Norge i forbindelse med gullsmedutdannelsen og har bodd her fast siden 1956.

I tillegg til å produsere og spille i forestillingene selv, har Ute også laget de fleste av teaterets dukker og figurer. Som gullsmed har hun brukt sin kunnskap om design og form og har en fabelaktig evne til å skape og gi liv. Hun har også gått på kurs med en av Europes største kapasiteter på området, Irena Niculescu fra Romania.

Publisert
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785