Hun fikk Arendal kommunes kulturpris

Ute de Lange Nilsen Scharf ble lørdag tildelt Arendal kommunes kulturpris for 2019.

Publisert:

Ute de Lange Nilsen Scharf har vært aktiv i Arendal figur- og dokketeater i 50 år. Foto: Sven-Erik Ellund

ARENDAL: Prisen består av Nils Bellands litografi ”Skogskatedral. Kveld II.”, samt en sjekk på kr 10.000,-, og ble overrakt av ordfører Robert Cornels Nordli i forbindelse med Arendal figur- og dokketeaters forestilling «Snøhvit» på Munkehaugen kultursenter lørdag 12. oktober.

Ute er utdannet gullsmed og får prisen for sin store innsats i Arendals kulturliv helt siden 1960-tallet. Først og fremst gjennom Arendal figur- og dokketeater, som hun startet sammen med Liv Nergaard i 1969. Der hun har vært aktiv i 50 år.

Ute ble født i Sudetenland i nåværende Tsjekkia i 1931. Dette er et område med en levende dokketeatertradisjon og hun vokste opp med teater, musikk og kultur som en del av hverdagen. Hun kom til Norge i forbindelse med gullsmedutdannelsen og har bodd her fast siden 1956.

I tillegg til å produsere og spille i forestillingene selv, har Ute også laget de fleste av teaterets dukker og figurer. Som gullsmed har hun brukt sin kunnskap om design og form og har en fabelaktig evne til å skape og gi liv. Hun har også gått på kurs med en av Europes største kapasiteter på området, Irena Niculescu fra Romania.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785