Vellykket fløytehelg i Kristiansand

I helga arrangerte Det Norske Fløyteensemble «FløyteHelg» for 24 unge fløytister.

Publisert: Publisert:

På bilde fra vestre mot høyre: Tiril Metveit Beisland (17), Kine Aasen (28) fløytelærer ved Knuden – Kristiansand kulturskole og medlem av DNFE og Erle Steinkopf (17). Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole

Brukergenerert innhold

Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Det er 5. gang Det Norske Fløyteensemble arrangerer ”FløyeHelg”, og denne gangen var happeningen lagt til i Sigurd Køhns Hus på Universitetet i Agder. De 24 fløytistene som deltok er i alderen 11-23 år. Deltakerne var fra begge Agder-fylkene, men det kom også reisende helt fra Sandefjord og Oslo.

Fra Kristiansand stilte fløytister fra musikklinja ved Vågsbygd videregående skole og flere av byens skolekorps var representert. To elever fra Knuden - Kristiansand kulturskoles talentprogram deltok også.
I løpet av helga fikk elevene spille på mesterklasser med veiledning av 1. fløytisten i Kristiansand symfoniorkester, i ensemble tilpasset elevens nivå og kanskje det gjeveste: Å få lov å spille sammen med Det Norske Fløyteensemble (DNFE).

– Jeg syns helga var kjempegøy og lærerik! Det gøyeste var nok å spille med mange andre fløytister siden det ikke er noe jeg har gjort før, og jeg syns det var veldig gøy å spille Tryllefløyten av Mozart, sa Tiril Metveit Beisland (17 år) fra Knuden – Kristiansand kulturskole.

Venninnen og kulturskolefløytist Erle Steinkopf (17 år) var også deltaker på fløytehelgen, og også hun var fornøyd med opplegget.

– Det var veldig gøy å se det store fløytemiljøet som er, og jeg var egentlig ikke klar over at det var så mange. Det var også gøy og inspirerende å se, høre og lære av musikerne i DNFE! Jeg koste meg hele helgen, sa Steinkopf.
Fløytelærer ved Knuden – Kristiansand kulturskole og medlem av DNFE, Kine Aasen (28 år) oppsummerte helgen som svært vellykket.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785