Norske tekster ga blod på tann

Det er litt over et år siden vi avsluttet «Fruen fra havet» i Fjæreheia. På det året har vi skrevet masse, denne gangen på norsk.

Publisert:

Kristiansand-duoen Oakland Rain, som består av tvillingsøstrene Charlotte (t.v.) og Maren Wallevik Hansen, er aktuelle med singelen «Synke i dine armer», som er ute natt til fredag. Foto: Tobias Aasgaarden

Brukergenerert innhold

  • Oakland Rain

Hei dere! Da var det tid for en aldri så liten oppdatering fra oss i Oakland Rain. Det er litt av en tid vi er i. Men vi tror at musikk er en hjelp til det meste. Derfor er vi tilbake med ny musikk – og dette har vi gledet oss til lenge.

I fjor var vi med på den fantastiske begivenheten «Fruen fra havet» i Fjæreheia som skribenter og roller. Det var første gang vi skulle gå «all in» på et prosjekt som var med norsk språk. Det var nytt, og en utrolig gøy utfordring, som vi ikke tok lett på. Det var også en aldri så liten åpenbaring hva gjelder å skrive musikk generelt. Plutselig kjente vi at vi kunne formulere oss på andre måter, og betydningen kunne bli en annen.

Foto: Tobias Aasgaarden (cover art)

Metaforer ble nye, formuleringer måtte endres og sårbarheten lurte seg fram gjennom sprekkene. Det var ganske interessant å oppleve dette parallelt med et samfunn som gikk i lockdown. Vi var i studio akkurat den dagen i mars, og kommer aldri til å glemme følelsen av å virkelig ikke vite hva som skulle skje. Vi hadde en fin samtale med produsentene om dette med at vi alle er mennesker, og når det kommer til stykket, så er vi utrolig sårbare.

Foto: Tobias Aasgaarden

Vi trenger alle de samme grunnleggende tingene, og det settes for tiden på prøve. Sangen vi slipper nå ble skrevet før dette skjedde, men atter en gang opplever vi å ha skrevet noe som i etterkant kan få en ny betydning – og det synes vi er veldig fint. Det er en sang om å tørre å si det som det er; at vi trenger mennesker i livene våre, og vi trenger trygge armer å synke i. Men det kan kreve veldig mye mot å innrømme. Ironisk nok er det en motsetning til singelen vi slapp «Protect It», som handler om å holde avstand. Nå er det eneste vi vil å kunne være tett på. Det er noe vakkert med det, er det ikke?

Foto: Tobias Aasgaarden

Se musikkvideoen til «Synke i dine armer»:

Håper låten kan gi dere noe! Vi snakkes, og ta vare!

Se musikkvideoen til «Protect it» her:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Oakland Rain
  2. Blogg