KRISTIANSAND: I helga var det duket for det første møtet mellom artisten og den forventningsfulle gjengen i Flekkerøy skolekorps og Møvig og Sjøstrand skolemusikk. Tom Hugo Hermansen fra bandet KEiiNO skal være vokalist for to julekonserter korpsene samarbeider om i starten på desember.

Det ble musestille da artisten kom inn under øvelsen til de to korpsene i Sygna Kultursenter.

Stor opplevelse

– Det var en opplevelse å se hvordan dette påvirket barna og ungdommene helt umiddelbart, sa leder i Møvik og Sjøstrand Skolemusikk, Kristine Løvås Vigsnes.

Prosjektet er et samarbeid mellom de to korpsene om å lage en lokal konsertserie, som inkluderer de to julekonsertene i Flekkerøy kirke og Voie kirke. Korpsene har til sammen mottatt betydelig økonomisk støtte fra blant annet Kristiansand kommune og Norges Musikkkorps Forbund.

Vigsnes sier at ett av formålene med prosjektet er å skape varige musikkopplevelser, der musikantene får oppleve å være storband for en kjent vokalist. Denne gangen ble det Kristiansands egen Tom Hugo.

Tom Hugo har lang erfaring som vokalist og låtskriver. De siste årene har han gjort seg godt bemerket i den populære popgruppa KEiiNO. Trioen vant i 2019 den norske MGP-finalen med «Spirit in the Sky». Denne har korpsenes dirigenter arrangert til å kunne fremføres på julekonsertene.

Spennende mangfold

På lørdagens øving Tom Hugo fortalte at KEiiNO torsdag kveld spilte for 17.000 mennesker. Han sa videre at det å synge, snakke og samarbeide med skolekorps-musikantene er en stor kontrast til konserten i Amsterdam. Det er dette mangfoldet og kontrastene som er så spennende med musikkbransjen, fortalte han.

Tom Hugo sa videre at han selv begynte som korpsmusikant for snart 35 år siden. Han fortalte han var en av gutta i slagverk, den gjengen som ikke kunne stå helt stille og fikk litt kjeft.

– Jeg fikk litt «flashback» da jeg kom inn og så musikantene på ti år stå bak der, sa en lett beveget Hermansen.

Jordnær

Musikantene fikk møte en svært jordnær og ydmyk artist som bød på seg selv. Helgens øvinger var en «boost» for begge korpsene og nå gleder de seg til å få vist befolkningen i Kristiansand og ytre Vågsbygd hva de er med på å skape. Fra Flekkerøy Skolekorps fulgte Bjarne Johanson lørdagens seminar fra sidelinjen og han understreket:

– Jeg håper virkelig mange vil dele konsertøyeblikkene i desember med denne oppglødde musikantgjengen!