Ny singel fra sørlandsband

Vår ferske singel «Hip Kids» er produsert av den etablerte musikeren Mikhael Paskalev.

Publisert:

JEJUNE består av (f.v.) Sondre Jessen Bjerkeli (21) på bass, som bor i Kristiansand og er fra Hamar, Henning Stakkeland (21) på gitar, som bor i Oslo og er fra Kvinesdal, Sverre Reithaug (20) på trommer, som bor i Oslo og er fra Mandal, Terence Dougherty (21) på vokal, som bor i Kristiansand og er fra USA og Alexandra Revold (21) på gitar/synth, som bor i Kristiansand og er fra Tromsø. Foto: Sofia Diaz

Brukergenerert innhold

  • Sverre Albrethsen Reithaug
    JEJUNE

Singelen er første låt fra den nye EP-en vår. I anledning slippet spiller vi releasekonsert på Østsia i dag, fredag 20. november.

Vi vil betegne «Hip Kids» som en energibombe av en låt med dansbare, lekne rytmer. Teksten er en satire på det ambivalente forholdet mellom å beundre de «kule kidsa», men samtidig fnyse av oppførselen deres. Låten hadde premiere i Stjernepose på NRK P13 i går og ble godt omtalt av programlederne Totto Mjelde og Tarjei Strøm.

Som produsent har vi med oss den etablerte musikeren Mikhael Paskalev. Hans fargerike produksjon bringer forhåpentligvis fram festen i låten og vårt særegne sound. Vår forrige singel markerte seg på Fædrelandvennens liste over de 20 beste sangene fra 2019.

Vi startet opp bandet på musikklinja på Vågsbygd vgs. i Kristiansand i 2017 og etablerte oss fort på musikkscenen i byen. Siden har vi spilt med band som Sløtface og No. 4 og sluppet to EP-er. I slutten av 2019 turnerte vi på Sør- og Østlandet med sju konserter på sju dager.

Gjennom oss bandmedlemmenes vidt forskjellige musikksmak og musikalske utvikling, har vår musikk utviklet seg til å omfatte mange ulike sjangertrekk i en fargerik stil. Vi vil hevde at låtene er en blanding av dansbar, energisk poprock og melodisk synthpop, med attityden og intensiteten til et pønkband.

Fra venstre: Alexandra Revold, Henning Stakkeland, Sondre Jessen Bjerkeli, Terence Dougherty og Sverre Reithaug. Foto: Sofia Diaz

I januar 2020 spilte vi med bandet Hollywood, som består av Jonas Alaska, Billie Van og Mikhael Paskalev. Etter konserten oppsto det et samarbeid mellom Mikhael og oss. I juli tilbrakte vi noen varme dager i Studio Paradiso i Oslo, sammen med Mikhael og Marcus Forsgren (Jaga Jazzist). Sammen med Mikhael har vi eksperimentert i studio med ulike lyder, synther og andre instrumenter, i tillegg til flasker, glass og mynter som perkusjon. Sluttproduktet ble vår nye EP, hvorav «Hip Kids» altså er første singel. 

Her kan du høre låten

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg