KRISTIANSAND: – Jeg føler det er så fortjent, for de jobber så hardt, sier en gledesstrålende Aleksander Haga Tveit, dirigent i Randesund Skolemusikk.

Og legger til: - Det at vi vinner, er en bekreftelse på at det vi gjør er bra.

Feiret de ny regionsmesterne

Hver tirsdag har dirigent Haga Tveit øvelser med Randesunds aspiranter, juniorer og hovedkorps. Denne tirsdagen ble det feiring med pizza og kake.

foto
«RSM Nr.1»: Gøy å feire seg selv, i hvert fall etter regional storeslem. Aspiranter og juniorer i Randesund Skolemusikk (RSM) er helt i hundre. Foto: Inger M. Witteveen

– Aleksander gir alltid 150 prosent, skryter Janne Rossen, leder av arrangementskomiteen og styremedlem i Randesund Skolemusikk. Styret var på plass med blomster og hyllest til sin populære dirigent.

Les også: Randesund Skolemusikk vant to titler i regionmesterskapet

Lever og ånder for korps

- Da jeg var ung var jeg ikke så flink i idrett, men musikk funket for meg. Her følte jeg meg hjemme og fikk mange venner, forteller Haga Tveit. Fjorten år gammel fikk han en øyesykdom som gjorde at han ble blind på det ene øyet. Å drive med idrett ble vanskelig, men musikken ble desto viktigere. Det var her han følte mestring.

foto
RIGGET TIL FEST: Korpsmamma Janne Rossen får hjelp med ballongene av datteren og fløytist Liva Rossen (12). Foto: Inger M. Witteveen

På videregående hjemme på Stord gikk han på musikklinjen. Deretter ble det mer korps på Manger Folkehøgskole utenfor Bergen. Ved Høgskulen på Vestlandet tok han en bachelor i klassisk slagverk. Så ble bergensregnet erstattet med sørlandssol og studium i komposisjon ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Og i vår var han ferdig med en master i formidlende kunstfag med korpsdirigering ved UiA.

Parallelt med studiene har han allerede i to år jobbet som junior- og aspirantdirigent og som instruktør i Randesund Skolemusikk. Nå er han heltidsengasjert som dirigent i de tre Randesund-korpsene og har også ansvar for aspirant- og juniorkorpset til både Møvig og Sjøstrand og Høvåg Brass.

foto
KORPSKONGEN: Aleksander Haga Tveit har en bachelor i klassisk slagverk, studium i komposisjon og en master i korpsdirigering. Foto: Inger M. Witteveen

Nye mål

– Vi må fortsette å levere musikk av god kvalitet. Jobbe så godt vi kan, presse oss og lære mer, sier den unge dirigenten.

foto
I SIGET: Styreleder i Randesund Skolemusikk Magne Skog kan glede seg over god rekruttering. 25 nye rekrutter lover godt for fremtiden. Foto: Inger M. Witteveen

Først ut er julekonserten i Søm kirke 18. desember. Neste store mesterskap er Hjertnesfestivalen i Sandefjord i mars neste år. Men høydepunktet blir utvilsomt NM 2019 i Larvik etter skoleslutt. Så bærer det rett til Tyskland der det skal spilles utendørskonserter.

- Høyt nivå

- Nivået i alle divisjoner tyder på en stigning i løpet av de siste årene. Spesielt jevnt var det i årets 2. divisjon, sier Per Qvarnstrøm, nestleder i NMF Sør (Norges Musikkorps Forbund, red. anm.) og konferansier under arrangementet i Kilden.

foto
NYTER ØYEBLIKKET: - De var så dyktige og flinke, lyder dommen fra Elin Wikstøl Andersen (t.v.) og Margrethe Hagen, stolte korpsmødre til unge slagverkmusikanter og nyslåtte regionsmestere. Foto: Inger M. Witteveen

Eidanger Pike- og Guttekorps vant oppskriftsmessig årets 1. divisjon, med Stinta Skolemusikk fra Arendal som eneste «lokale» innslag på tredjeplass. Mens Randesund Skolemusikk toppet 2. divisjon, gikk neste pallplass til Møvig og Sjøstrand Skolemusikk med Sofie Elise Ringen bak taktstokken og Flekkerøy Skolekorps og Vågsbygd Skolemusikkorps med dirigent Kine Aasen på fjerde.

foto
GOD KLANG: - Korpset har hatt en fin formkurve og fikk det ut i konkurransen søndag. Vi fikk vist hva vi er gode på, sier leder av musikkutvalget i Randesund Skolemusikk, Nils Tore Brunvatne. Foto: Inger M. Witteveen

Fjære og Grimstad Skolekorps tok gull i 3. divisjon, mens sølvet gikk til Oddernes Skolemusikkorps med dirigent Thomas Swatland. Randesunds juniorer vant klassen for aspiranter og juniorer.

foto
TRIVSEL: Korpsånden, samspillet, samholdet og det sosiale er viktig for Synne Linge Trygstad (17, t.v.) og Ingvild Johannessen (17), som er blant de eldste i korpset. De ønsker å være gode rollemodeller for yngre musikanter. Foto: Inger M. Witteveen