Navn som MC Zeps, Stockos, Sashdilla, Bboy Spaghetti og Bboy Junior ringer kanskje ikke så mange bjeller hos mannen på gata her i Kristiansand. Men innenfor hiphop-miljøet er dette store navn, som kastet glans over tiårsjubileet til Battle of the South. I helgen var det battle både fredag og lørdag, og gratis workshops med stjernene hele lørdagen. Det var smekkfullt av lokale dansere fra flere dansestudioer og crews i byen, samtidig som det kom deltakere fra Bergen, Oslo og Stavanger.

Lokale vinnere og fokus på kreft

En hiphop-battle går ut på å konkurrere mot en annen deltaker om å ha de beste dansemovene. Det klarte breake-gutta i kristiansandsbaserte Holy Smokez crew å vise i hver runde helt frem til finalen på lørdag kveld. De stakk av med seieren i breake-battlen.

Battle of the South holder konseptet med å levere en battle som har stor integritet i hiphop-miljøet, og ikke vipper over til å bli for kommersiell, selv om hiphop og break er blitt mer og mer allemannseie. Dette virker som å være en oppskrift på suksess, og Battle of the South økte i år kapasiteten med å inkludere battlen Pop What you Got – Battle for cancer. Et konsept som Bboy Spaghetti – Navid Reznavi, kjent fra TV, driver frem. De ønsker å sette fokus på kreft, og inviterte til kvalifiseringsbattle dagen for Battle of the South på Samsen i helga.

Mange unge dansere

Det er fantastisk å se så mange forskjellige dansere i alle aldrer konkurrere på likt grunnlag i battlen. Det er ingen forskjellsbehandling om du er ti eller om du er 30 år. Det var flere crews påmeldt i år som var svært unge. Med en imponerende kontroll og teknikk kom flere av dem langt frem i battlen. Morsomt å se dansere som har vært med i på Battle of the South siden starten, og trent jevnlig på Samsen, opptre fortsatt. I kombinasjon med de unge nye talentene skaper det en genuin grobunn for hiphopkulturen i byen.