En skuespiller må kunne slåss

Denne uka har jeg hatt eksamen i scenekamp og har lært å kjempe med sverd, kniv og uten våpen. Alt er 100 prosent fake selvfølgelig.

Publisert:

Trine Bariås fra Kristiansand er stolt over å ha levert en god scenekamp-eksamen. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Trine Bariås-Kvitstein
Denne artikkelen er over fem år gammel

Jeg er utrolig glad for å gå på en skole som gir meg så mange nye erfaringer. Siste uke tok jeg min første eksamen i scenekamp. Jeg har lært å sloss med sverd, kniv og uten våpen. På mange måter kan det relateres til dans fordi du lærer en koreografi og må utføre den med intensjon og presisjon. Eksamen skulle utføres i par, og jeg har jobbet sammen med ei venninne i klassen. Vi har jobbet utrolig hardt hele uka, og gitt hverandre ganske mange blåmerker som en del av all øvingen på å blokkere slag.

En av lærerne våre har vært stuntdame i den nyeste sesongen av “24”, og det syns jeg var spesielt imponerende. Ei jente under 160 centimeter (som jeg også er) som er tøff nok til å være med i en av de beste action-seriene i verden. De som kjenner meg vet at “24” er min favorittserie, og jeg oppdaget utover uka at jeg var ganske god til å spille død eller spille at jeg ble angrepet. “24” er nok mye av grunnen til det!

Her legger jeg partneren min Chloé i bakken i vår kamp-koreografi. Foto: Privat

I dag har jeg også startet prøvene til “Pandora”. En nyskreven musikal jeg er med i som har premiere 16.juli i Guildford, og som også skal spilles 3.august i London. Den baserer seg på gresk mytologi, og handler om mange av de greske gudene og hva som skjer når de blir påvirket av ondskapen fra Pandoras eske. Jeg skal spille Kjærlighetsguden Afrodite. Du kan følge oss på twitter: @Pandora\_Musical.

Stay tuned!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Trine Bariås-Kvitstein