– Korpset har vært et fast innslag i veldig mange år. Musikantene spiller julesanger når gjestene ankommer og når vi går rundt juletreet. Det blir ikke ordentlig julestemning uten Vågsbygd skolemusikkorps, sier Nils Førde Roll-Lund i bedriftsidrettslagets seniorråd, som står som arrangør av juletrefesten.

Foto: Foto: Nikkelverket

Ansatte med familie, 530 personer i alt, deltok på det som må være en av byens største juletrefester. Årets arrangement ble, som følge av plassmangel på Nikkelverket, avholdt i kantina på Universitetet i Agder. Rundt juletreet var det fire ringer med barn og voksne som gikk og sang – til toner fra de unge musikantene.

– Korps er mer enn marsjering og 17. mai. Vi har flere spillejobber gjennom året, og Nikkelverket er en trofast kunde rundt juletider. Slike spillejobber skaper aktivitet også i tradisjonelt mindre travle perioder og utvider repertoaret vårt, sier Karianne Pedersen, leder for Vågsbygd skolemusikkorps.

Foto: Foto: Vågsbygd skolemusikkorps

Spilleoppdraget gir et sårt tiltrengt bidrag til en ellers ganske skranten korpskonto.

– Dessuten får våre musikanter være med på selve festen. Vi er takknemlige for den gjestfriheten som Nikkelverket viser oss og gleder oss allerede til juletrefesten i 2018, sier Pedersen.

Skrevet av Arne Roger Janse, på vegne av Vågsbygd skolemusikkkorps