KRISTIANSAND: – Under Åpningsuka 24.-30. oktober skal vi feire åpningen av vårt nye fantastiske bygg på Silokaia og Norges flotteste kulturskole! Det gjør vi ved å slå skikkelig på stortromma med mange gratis konserter, forestillinger og aktiviteter gjennom hele uka. Vi ønsker å nå ut til alle barn og unge i hele Kristiansand med dette programmet, sier Helene Hostad Tønnessen, som er prosjektleder for Åpningsuka.

Underveis i uka kan man blant annet få med seg bandkonserter, konsert med strykere, dans- og teaterforestilling, kunstutstillinger, festforestilling, parade gjennom Markens og Åpen dag.

Åpen dag

Lørdag 29. oktober blir det åpen dag på det nye bygget med massevis av gratis aktiviteter. Her blir det blant annet rockekonsert med bandet Plopp, lotteri med kule premier, improteatershow, ansiktsmaling, instrumentprøving, kunstverksteder, aktivitetsløype og mye mer.

– Åpen dag er en super mulighet for alle barn og unge i Kristiansand til å få en kjempegøy dag spekket med aktiviteter og opplevelser og få en smakebit av kulturskolen og hvem vi er. Alt er helt gratis og alle besøkende er med i trekningen av kule premier, forteller Hostad Tønnessen.

Foto: Knuden

Symfonisk nabofest

Knudens nye bygg er lokalisert på Silokaia, med Kilden Teater- og Konserthus og Kunstsilo som sine nærmeste naboer. Det nye naboskapet markeres med en konsert i Kilden torsdag 27. oktober sammen med Kristiansand Symfoniorkester.

– Konserten gir talentfulle nåværende og tidligere elever muligheten til å være solister med fullt symfoniorkester. Kulturskolens stryke- og blåseelever og musikanter fra korpsene i kommunen vil spille side om side med KSO, og flere av korene på Knuden deltar på konserten. Dette kommer til å bli en kveld for flotte musikalske opplevelser og hvor drømmer vil gå i oppfyllelse, sier Hostad Tønnessen entusiastisk.

Variert program

I tillegg til den ordinære kulturskoledriften har Knuden også ansvaret for KulturRullatoren i Kristiansand og Den kulturelle skolesekken (DKS), som også er representert på programmet under Åpningsuka.

– KulturRullatoren inviterer til omvisning på bygget og konsert med Asbjørn Arntsen på onsdagen, mens DKS-produksjonen “Spinnville følelser” skal vises for skoleklasser fra hele Kristiansand gjennom uka. I tillegg har vi invitert barnehager nærliggende sentrum til en supergøy forestilling, som vi har laget spesielt for anledningen i samarbeid med Kristiansand folkebibliotek, sier Hostad Tønnessen.

– Programmet for uka er fullspekket og viser bredden av hva vi på kulturskolen driver med og våre fantastiske elever. Vi gleder oss stort til å se det yrende livet av barn, unge og voksne i vårt nye bygg gjennom hele uka, avslutter Hostad Tønnessen.

kulturskolens nettside ligger fullstendig program tilgjengelig.