Gunn-Hilde Erstad Haugen er i tillegg til å være musiker doktorgradsstipendiat på Fakultet for kunstfag ved UiA, der hun forsker på den fysiologiske siden ved musikkutøving. Gunn-Hilde Erstad Haugen er i tillegg til å være musiker doktorgradsstipendiat på Fakultet for kunstfag ved UiA, der hun forsker på den fysiologiske siden ved musikkutøving. Foto: Willem Melssen/WM Fotografie

Talentstipend til Kristiansand-musiker

Gunn-Hilde Erstad Haugen mottar årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Kunst på 50.000 kroner.

KRISTIANSAND: – Stipendet vil bli brukt for å dekke arbeidet jeg gjør med bandet vårt Rendezvous Point. For tiden jobber vi med et nytt album, så det går mye arbeid inn i skriveprosessen, innspilling og det administrative rundt en slik utgivelse, sier den ferske stipendmottakeren.

Gunn-Hilde Erstad Haugen er musiker og instrumentalist med base i Kristiansand. Hun er en fremragende bassist som arbeider særlig innenfor sjangeren progressiv metal.

Hun har i praksis vist at det kan være lurt å ha ambisjoner om å nå langt utenfor Kristiansand og Norges grenser. Bandet Rendezvous Point – hvor hun både er bassist og har en organisatorisk nøkkelrolle – har nådd godt ut i Europa, og får stadig et større internasjonalt publikum.

For øyeblikket er Haugen doktorgradsstipendiat på Fakultet for kunstfag ved UiA, der hun forsker på den fysiologiske siden ved musikkutøving. Prosjektet hennes skal vise betydning av musikernes helse, vil bidra til økt prestasjonsnivå hos musikere, og kanskje også være med på å få flere kvinnelige musikere inn i rytmisk musikk.

Foto: Matt Kirsch

Hun har også bidratt til Kristiansand som kulturby på andre måter, både som musikkanmelder og gjennom å lede en styrking av UKM lokalt. Hun deler velvillig råd og tips til unge utøvende musikere, forteller om sine erfaringer som kvinnelig instrumentalist, og er aktiv i likestillingsarbeid på musikkfeltet.

Vi gratulerer Gunn-Hilde Erstad Haugen med årets talentstipend på 50.000 kroner og ser fram til å følge hennes arbeid framover.