Konsert med 110-årsjubilant Søgne musikkorps

Søgne musikkorps gleder seg til å spille sammen med tre solister i hjembygda.

Publisert:

Søgne musikkorps åpner med «Grand Choeur Dialogué» på søndagens jubileumskonsert, som starter klokka 19. Foto: Børge Sandhåland

Brukergenerert innhold

  • Thorunn Lunde, Søgne musikkorps

SØGNE: Søndag 17. november spiller Søgne musikkorps i Søgne hovedkirke. Foreningen startet opp i 1909, og i 110 år har korpset gledet bygda med korpsmusikk.

Til søndagens jubileumskonsert har korpset invitert Søgnes unge sopran-talent Nora Strømme til å delta. De to andre solistene denne kvelden er Roar Borøy på orgel og Roar Brostrøm på obo.

Nora Strømme er 17 år og har sunget siden hun var rundt 11 år. I år flyttet Nora til Oslo for å begynne i 2. klasse på musikklinjen ved Edvard Munch VGS. Her deltar hun i et talentprogram som er et samarbeid mellom Unge Talenter ved Barratt Due og Edv. Munch videregående. I Oslo får hun timer med Solveig Kringlebotn hver uke. Før Nora flyttet til Oslo, gikk hun på Kulturskolen i Kristiansand, TUP ved UiA, Lørdagsskolen i Agder og første året av videregående på Vågsbygd VGS.

Sopranen Nora Strømme. Foto: Hilde Strømme

Dette sier Nora selv:

– Jeg ser veldig fram til denne konserten! I og med at jeg ikke har opptrådt så mye i det siste, er det flott å begynne litt rolig med et orkester jeg kjenner fra før, og også i Søgne, så dette blir gøy!

Organisten Roar Borøy. Foto: Privat

Roar Borøy er Søgnes første fulltids-organist. Borøy er fra Søgne, og har studert musikk ved Høyskolen i Staffeldts gate og Universitetet i Oslo. Han var ansvarlig for Indremisjonsselskapets musikkavdeling fra 1990–95 med kursvirksomhet og notebank for kor over hele landet. Flyttet til Musikkfolkehøgskolen Viken på Gjøvik og hadde bla ansvar for jazz/pop/rock-fordypningen i 12 år og var inspektør i seks år. Siden 2014 tilbake i bygda for å ta ansvar for barne- og ungdomskultur i Søgne kommune. Nå i høst og framover skal kreftene brukes på samspill med utgangspunkt i Søgne menighet.

Dirigent og oboist Roar Brostrøm. Foto: Privat

Roar Brostrøm har vært korpsets dirigent siden 2017. Han er opprinnelig fra Melhus, og bor nå med kone og tre barn i Kristiansand. Brostrøm studerte med prof. Erik Niord Larsen på Norges musikkhøgskole. Han har vært solo-oboist i Kristiansand Symfoniorkester fra 2004. I tillegg har han spilt med Secret garden siden 2011, og har turnert med bandet i Norge, USA og Sørøst-Asia. Siden 2009 har han også vært korpsdirigent Søgne skolekorps, og er altså nå i tillegg dirigent i Søgne musikkorps

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Søgne
  2. Søgne musikkorps