Da Norge stengte i mars, fjor ble den årlige Hjertnesfestivalen brått avlyst. I år var det digital deltakelse i Sandefjord, der Randesunds videobidrag ble honorert med to seire.

Ingen kunne hamle opp med Randesund i klassen for de yngste musikantene. I 2. divisjon gikk hovedkorpset til topps med 93 poeng, foran Eidanger Pike- og Guttekorps på andreplass. Sande og Mosserød skolekorps kom på tredje.

– Det er første gang vi spiller Hjertnesfetivalen som digital konkurranse. I fjor høst deltok vi også digitalt i Regionsmesterskapet. Der vant juniorkorpset sin klasse. Hovedkorpset kom på tredjeplass, to plasseringer og fem poeng bak de som vant (Eidanger Pike- og Guttekorps, red.anm.). I helga var det Randesund som vant med hele fire poeng over det samme korpset, forteller en fornøyd dirigent, Aleksander Haga Tveit og legger til:

- Det føles alltid godt å gjøre det bra i konkurranser. Vi bruker konkurranser som et middel for utvikling og motivasjon. Når vi kommer hjem med gode resultater betyr det ofte at vi har jobbet riktig over en lengre periode. Det er en god bekreftelse, både for meg og musikantene.

Aleksander Haga Tveit, dirigent i Randesund skolemusikk, er godt fornøyd med innsatsen i årets Hjertnesfestival. Foto: Privat

Neste mål for Kristiansands grønnkledde musikanter er 17. mai. I juni er planen å delta i norgesmesterskapet for skolekorps, også dette digitalt. Mens Hjertnesfestivalen og Regionsmesterskapet samler skolekorps fra Agder, Telemark og Vestfold, skal det i NM konkurreres med de aller beste fra hele landet. Også i dette selskapet har hovedkorpset vært i nærheten av pallen tidligere. Kanskje blir det medalje i år.

Randesund skolemusikk er Sørlandets største skolekorps og henter stadig hjem gjeve priser i mesterskap.