Premiereforestiling og nye auditioner

Nå er jeg ferdig med alle mine eksamener, og denne uka har jeg hatt premiere på forestillingen “Hands on a Hardbody”.

Publisert:

Trine Bariås fra Kristiansand som Cindy i “Hands on a Hardbody” på Ivy Arts Center 11. -13.juni 2015. Foto: Steve Porter

Brukergenerert innhold

  • Trine Bariås-Kvitstein
Denne artikkelen er over fem år gammel

De siste ukene har jeg virkelig måtte finne roen imellom slagene, og på skolen har jeg lært mange nye avslappingsteknikker. Mest av alt handler det om å slappe av mentalt, og å stole på meg selv og på det jeg arbeidet jeg har lagt ned. Jeg liker også å koble ut ved å se på YouTube. Det er så gøy å lære nye ting!

Jeg syns spesielt at sminkevideoer er gøy, og jeg har lært mange teknikker gjennom YouTube.

Klar for audition! Foto: Privat

Jeg har også vært på to auditioner denne uka, og det har vært utrolig gøy. Når jeg skal på en audition, pleier jeg å gjøre dette:

1) Research. Leser manuset og prøver å forstå karakterene og viktige vendepunkt i stykket. Jeg prøver også å lære meg alle sangene til de rollene jeg tenker at jeg er aktuell til i tilfelle de ønsker at jeg skal synge noe fra showet. Jeg er så heldig å gå på en skole med et fantastisk bibliotek som jeg kan kopiere tekster og bilder fra. Biblioteket har til og med en kopimaskin som er litt klikk, så å kopiere er gratis akkurat nå (Hysj!). Jeg researcher også komponist/tekstforfatter/manusforfatter og ser på hvilke andre verk de har skrevet, og hvordan de er i kontrast til dette stykket.

2) Research kunstnerisk team. Prøver å finne ut hvem er regi/koreo/kunstnerisk leder og hva de muligens ser etter. Hvis jeg har jobba med dem før, vet jo litt mer om hva de vektlegger.

Auditionforberedelser. Auditionsanger, headshot og CV. Foto: Privat

3) Velger auditionsang. Den viktigste oppdagelsen jeg har gjort med auditionsang er at det gjelder å vise hva jeg er best på. Jeg må føle at jeg synger en sang hvor jeg får vist meg selv. Lenge var jeg veldig opptatt av kun å velge riktig sang til akkurat den auditionen, men da glemte jeg ofte å vise dem mine beste sider. Det er også viktig for meg å vise allsidighet. Både forskjellige sangkvaliteter og tankeskift og ideer som skuespiller. Jeg håper dere som leser dette innlegget har en spennende hverdag med forskjellige prosjekter! Det er utrolig gøy å lære seg nye ting og å følge drømmer – store og små.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Trine Bariås-Kvitstein