Jeg skal spille søster Margaretta, ei glad og positiv nonne som er veldig glad i Maria, selv om Maria ikke er helt nonne-aktig. Jeg kjenner meg igjen i Margarettas lynne, men det er en stor utfordring å forestille seg hvordan det var å være nonne i Østerrike i 1938 og å formidle dette videre på scenen. Større kontrast til mitt liv i 2016 er vel vanskelig å finne. Min hverdag er fylt av dans, teater og trening og jeg elsker jentete ting som sminke og neglelakk. Livet i klosteret var nok heller preget av faste rutiner, og man levde svært enkelt. Tror nok det kommer til å bli en rar opplevelse å flytte inn i ei nonnedrakt! Jeg gleder meg til å se hvordan musikalen blir formet og til å gi publikum en sterk opplevelse av hva historien i The Sound of Music handler om.

Jeg ble ferdig masterutdannet i musikal i september og syns det er fantastisk å få en sånn mulighet så tidlig etter utdannelsen. I denne produksjonen er det mange utøvere med som jeg har beundret i mange år.Jørn Bjørn Fuller Gee, Even Rasmussen, Eir Inderhaug og Sidsel Ryen er noen av dem som jeg har sett i mange roller opp igjennom årene og som det er fantastisk å få lære av.

The Sound of Music” på Kilden blir en stor opplevelse både for oss utøvere og forhåpentligvis for publikum, spesielt fordi vi har med det vidunderlige symfoniorkesteret i Kristiansand. Med nesten 100 medvirkende tror jeg vi alle kommer til å bli minnet om hvor mye lyden av musikk kan forandre våre hjerter og sinn og at den kan gi oss optimisme og tro på fremtiden.

Jeg er så stolt og glad over å få være en liten del av denne produksjonen, og gleder meg til fortsettelsen av prosessen! Vi har premiere 9. april og spiller helt til 17. juni.

Les også: Once I’m with the Wizard my whole life will change.

Trine Bariås (25) er musikalartist og kommer fra Kristiansand. Hun er utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo og Guildford School of Acting utenfor London. Hun synger, danser og er skuespiller og skriver også egne låter. For tiden er hun med i The Sound of Music på Kilden med premiere 9.april. Tidligere har hun vært med i bl.a Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant i Kjuttavika i Dyreparken, Pandora på Union Theatre i London og I.F. the Musical på Waterloo East Theatre i London.