RAJSHAHI, BANGLADESH: Barn, unge og voksne i slumområdet Badurtola i Rajshahi jubler over endelig å ha fått tilgang til friskt vann. Vannledninger er gravet ned.

Informasjonsskilt om prosjektet. Foto: Leif Emanuelsen

Det er etablert tre vannposter på strategiske steder. Før, i tørketiden, gikk kvinnene over to kilometer for å hente vann fra den forurensede elven Padma. Det slipper de nå. De kan hente vannet fra vannposten like ved.

«Familiebolig» i området. Foto: Leif Emanuelsen

Rajshahi kommune har boret dypt etter vann like i nærheten av slumområdet, men klarer ikke å finansiere legging av ledninger for distribusjon. Kristiansand bystyre bevilget for 2017 100.000 kroner til formålet. Det ser vi nå er vel anvendte penger.

Glade kvinner og barn. Foto: Leif Emanuelsen

Lokale myndigheter i Rajshahi har gjennomført utbyggingen på en god måte. Når prosjektet er godkjent av revisor, vil det neste år igangsettes utbygging av vannforsyning i nytt slumområde. Med en kostnadsramme på 200.000 kroner. Det samme også i 2019.

Kiosken på hjørnet. Foto: Leif Emanuelsen

Rajshahikomiteen i Kristiansand har et godt samarbeid med vennskapskomiteen i Rajshahi, som er involvert i og etterser at utbyggingen går riktig for seg. Og at pengene går til det de skal.

Pumpehuset Foto: Leif Emanuelsen

Folk i Bardurtola bor tett i tett og lever et utfordrende liv i fattigdom. Svært mange er arbeidsledige. Når det er mulig, tar de jobb som dagarbeidere. Rent vann er et vesentlig bidrag til et mer verdig liv.

En person er ansatt på heltid for å etterse at pumping av vann fra dypet fungerer på en god måte Foto: Leif Emanuelsen

Bevilgningen fra Kristiansand er begrenset, men du verden hvor stor nytte og glede det er for de i vår vennskapsby som nyter godt av tilgang på rent vann!