KRISTIANSAND: I gangen på Dvergsnes skole venter spente foreldre med sine håpefulle. Koronarestriksjoner har gjort at de har fått tildelt tid for å prøve instrumenter. En aspirantspire av gangen og med nøye spriting av instrumenter mellom hver økt. I dag er det messing som står på programmet.

– Jeg vil aller helst spille tverrfløyte, forteller Vilde Skogen Hunemo som kommer rett fra fotballtrening. Sjuåringen smiler fornøyd etter å ha prøvd å blåse noen toner. Storesøster på ti spiller også i korpset, så det har vært medvirkende til den gryende musikkinteressen.

– Da har du fått kjenne på messingfølelsen, konstaterer Randi Rodt i musikkomiteen i korpset. Hun kartlegger deltakernes instrumentønsker, som aller helst skal matche korpsets behov fremover.

foto
Randi Rodt i musikkomiteen noterer ønskeliste for instrumenter. Vilde Skogen Hunemo har tverrfløyte som første prioritet, dernest kommer kornett og klarinett. Foto: Inger M. Witteveen

Randesund skolemusikk har arrangert flere åpne dager i vår. De fleste musikantene rekrutteres fra skolene på Søm, Strømme, Dvergsnes, Holte og Kringsjå. Rekruttering har sjeldent vært et problem. Men i koronaåret 2020 var det bare fem nye aspiranter den høsten. Mens det året før var 45. I 2018 begynte det 30 aspiranter, noe som er nærmere normalen.

– Vi kjører full runde igjen til høsten. Da skal vi ut på turné, sier en optimistisk dirigent Aleksander Haga Tveit.

foto
Dirigent Aleksander Haga Tveit instruerer Astrid Linnea Eikhom (8). Foto: Inger M. Witteveen

Om koronaen satte en demper på tilsiget av nye aspiranter, har det vært lite frafall i korpsrekkene. Med sine 80 musikanter er Randesund skolemusikk en av landsdelens største skolekorps. Hovedkorpset og juniorkorpset har flere ganger blitt kåret til regionmestere for Agder, Telemark og Vestfold. Begge har også seire fra Hjertnesfestivalen i Sandefjord.

Nylig ble det spilt inn og levert digitalt bidrag til NM i janitsjar for skolekorps. Randesund har tidligere vært på skuddhold av NM-medalje. I år venter skarp konkurranse av 14 av noen av landets beste korps i samme divisjon.

foto
Instrumenter som venter på nye eiere. Foto: Inger M. Witteveen

– Musikantenes innsats på søndagens innspilling var formidabel. Derfor er jeg veldig stolt, uansett resultat, avslutter Haga Tveit.