PÅ GANG: Gjengen bak Kjutta-musikalen tror den snart lar seg realisere. Her er de fra pressekonferansen i mars 2011, da nyheten om musikalen ble sluppet. Fra venstre Nina Brekke (KBUT), Ivar Kirkhus ("...like til Betlehem"), Alex Scherpf (tekst), Rune Andersen ("Kjutta"), Asbjørn Arntsen (musikk) og Inger Johanne Mæsel (Det Dramatiske Selskab). PÅ GANG: Gjengen bak Kjutta-musikalen tror den snart lar seg realisere. Her er de fra pressekonferansen i mars 2011, da nyheten om musikalen ble sluppet. Fra venstre Nina Brekke (KBUT), Ivar Kirkhus ("...like til Betlehem"), Alex Scherpf (tekst), Rune Andersen ("Kjutta"), Asbjørn Arntsen (musikk) og Inger Johanne Mæsel (Det Dramatiske Selskab). Foto: Tore-André Baardsen

Går mot Kjutta-musikal

I 2011 måtte Kjutta-musikalen avlyses på grunn av Rune Andersens stemmeproblemer. Nå jobbes det med en realisering av den omstridte oppsetningen.

KRISTIANSAND: — Det skjer det ting med prosjektet nå, og vi har stor tro på å realisere det om ikke så lenge, sier Rune Andersen.

KJUTTA: Rune Andersen gleder seg til å spille i Kjutta-musikalen. Her er artisten i aksjon under pressekonferansen i mars 2011, med Asbjørn Arntsen ved tangentene. Foto: Tore Andre Baardsen

Det var i mars 2011 planene om Kjutta-musikalen ble offentliggjort. Alex Scherpf og Asbjørn Arntsen er ansvarlige for manus og musikk, og både Kristiansand barne— og ungdomsteater, Det Dramatiske Selskab og stiftelsen "...like til Betlehem" er engasjert. Andersen skal spille hovedrollen som Kjutta, eller Oluf Severin Andreassen som han egentlig het. Forestillingen vakte store reaksjoner, med Fædrelandsvennens kulturredaktør Karen Kristine Blågestad og tidligere kulturjournalist Gunvald Opstad i spissen.- For meg er det en drømmerolle å gjøre Kjutta, og jeg ble veldig forundret, overrasket og såret når pressekonferansen vår skapte slike reaksjoner. At det kunne komme så sterke meninger om en forestilling de ikke visste hva ville inneholde begriper jeg ikke, sier Andersen.

— Vi skal løfte Kjutta opp, og gi han den respekt og oppreisning han fortjener. Det er det selvtilfredse borgerskapet, som gjorde narr av Kjutta, som får gjennomgå, legger han til.