KRISTIANSAND: — Det er solgt 150 billetter allerede, så dette ser veldig bra ut. Fatboy er en morsk gjeng som har holdt på i snart tjue år. Det er voksne karer, sier Jan Kenneth Transeth.

Det er han som har booket liveprogrammet til Cafe Generalen i Ravnedalen denne sommeren, og fredag spiller altså det svenske rockabilly-bandet Fatboy.

— Det er Frank Marvin Moe som eier Generalen, og han er jo byens Mr. Rockabilly selv. Derfor tenkte jeg at jeg måtte prøve å få noe bra innen sjangeren på programmet. Nå har jeg funnet noen fra øverste hylle, sier Transeth.

Tarantino ringte

Fatboy har gitt ut fire plater, og i fjor kom "Love Creole". Den gikk rett inn på topp 10-lista i Sverige, og det var etter dette regissørene Quentin Tarantino og Tim Burton tok kontakt med bandet.

Den som har hørt noe av bandets materiale forstår at dette er lyd som passer perfekt inn i begge disses filmuniverser. Tenk på Madrugada i sine mer blå-groovy øyeblikk, så er du i nærheten. Her er en smakebit:

Svartmetallfans

— De kommer til Ravnedalen direkte fra turne i Russland, og har bestemt seg for å gjøre en liten norgesturne ut av dette. Derfor spiller de i Arendal og i Oslo også på denne runden, sier Transeth.

Fatboy har spilt lite i Norge tidligere, og har et publikum som består av alt fra gamle damer til svartmetallere.