Dråpe platedebuterte med "Canicular Days" for to uker siden, og responsen har vært meget god i landets aviser. Blant annet sanket bandet en femmer i Dagbladet, med tittelen "Årets norske debutplate?"

— Det er veldig gøy, og det var uventet at vi skulle bli omtalt så mange steder. Men det viktigste er at vi har fått ut musikken, og at vi har fått gjennom det uttrykket vi ønsket oss, sier Dråpe-gitarist Ketil Myhre. Kristiansanderen tar med seg resten av bandet til Pir 6 torsdag.

— Da blir det litt røffere enn på plata. Litt mer trøkk. Vi gir litt ekstra når vi er på scenen, sier Myhre.

Shoegaze

Dråpe slapp en ep allerede i 2011, og deretter begynte nok en kristiansander i bandet: Even Hafnor. Han satte også sitt preg på kvintetten. Dråpe startet nemlig opp som et typisk shoegaze-band, men debutplata er nærmere melodiøs og drømmende pop.

Myhre har på sin side bodd i Oslo i fem år, og mener mulighetene for å lykkes i hovedstaden er større enn i hjembyen.

— Det er lettere for et band å komme fra Oslo. Det betyr flere spillejobber og mindre reising. Dessuten er Bylarm her, Øyafestivalen er her, store konsertscener, mange mennesker og et større musikkmiljø. Når det er sagt, så synes jeg det var et bra opplegg for ungdom i Kristiansand da jeg bodde der. Det er mange muligheter på Sørlandet også, sier Myhre, som sammen med resten av Dråpe skal spille på både Norwegian Wood og Roskilde i sommer, i tillegg til Måkeskrik i Kristiansand.

Utlandet

Dråpe satser nå på resten av Skandinavia og Tyskland, og håper på USA i fremtiden.

— Det er en drøm for oss å reise over dit, men det er ikke noe vi går og tenker på. Slik musikkbransjen er nå, er det umulig å spå hvor langt det går. Vi har begynt på neste plate og vi kommer til å holde på med dette uansett. Det er vår lidenskap, sier gitarist og vokalist Myhre.