ARENDAL: Ifølge Agderposten har Live Nation, som er en av verdens største konsertarrangører, i det stille kjøpt opp selskapet som står bak Hovefestivalen, nemlig Hove Republic AS.

Alle aksjene i Hove-selskapet er overtatt av britiske LN-Gaiety Holding Limited, som i hovedsak eies av Live Nation UK Limited.

Oppkjøpsmeldingen ble sendt til konkurransetilsynet 15. februar i år, og ifølge Agderposten skal ikke Konkurransetilsynet ha hatt innvendinger mot aksjehandelen.

Beholder daglig leder

Skiftet av eierskap skal ifølge Brønnøysundregistrene ikke ha fått noen følger for sammensetningen av Hovefestivalens ledelse. Det betyr at Melvin Benn fortsatt er daglig leder og styreleder i Hove Republic.

Mangeårig eier av plateselskapet C+C Records, Christer Falck, tror ikke eierskiftet vil få store konsekvenser for Hovefestivalen:

— Så lenge Toffen Gunnufsen fortsetter som bookingsjef, vil han ikke gå på akkord med sin kunstneriske integritet. Men det er mulig at Live Nation kan gi Hovefestivalen større økonomisk trygghet, og at det kan føre til et større bookingbudsjett.

Nærmer seg festival

Årets Hovefestival går av stabelen på Tromøya fra 2. til 5. juli, og har Kings of Leon, Frank Ocean og Volbeat blant trekkplastrene.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å komme i kontakt med Toffen Gunnufsen, Melvin Benn eller Hovefestivalens pressesjef Gaute Drevdal.