NÆRME: Susanne Lia kjempet seg helt fram til gjerdet, og var på det nærmeste en meter i fra Justin Bieber. Her viser hun bildene tok med mobilen da han tok av seg t-skjorta. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Når jeg forteller folk om planen min, tror de jeg er gal, sier Susanne.

Tirsdag var hun med i en av de ni Bieber-bussen fra Kristiansand til Telenor Arena. Hun var hjemme på Liankollen på Søm ved fem-tiden natt til onsdag. Etter en drøy halvtimes søvn var det opp til tentamen i engelsk for førsteklassingen ved KKG Gimle.

— Jeg tror det gikk greit. Jeg skrev noe om India, sier 16-åringen, som husker mer av konsertopplevelsen dagen i forveien.

En meter fra Justin

NÆRME: Susanne Lia kjempet seg helt fram til gjerdet, og var på det nærmeste en meter i fra Justin Bieber. Her viser hun bildene tok med mobilen da han tok av seg t-skjorta. Foto: Torstein Øen

— Det var helt sykt. Vi var fremme ved sekstiden, og dørene åpnet halv sju. Jeg hadde billett i Diamond Circle, som er helt foran, og trodde ikke jeg skulle få sett noen ting siden jeg kom så sent. Men jeg var alene, så jeg trengte bare å tenke på meg selv. Jeg ville helt foran, og presset meg fremover. Og da Justin kom på scenen, sto jeg helt inntil gjerdet, forteller hun, og viser bilder hun tok med mobilen.- Jeg tok vel omtrent 300 bilder, men har slettet de dårligste nå.

— Hva var høydepunktet?

— Det var da han skulle opp i en slags arm, som ble løftet rundt omkring. Da tok han av seg t-skjorta, og da var han så nærme som du sitter nå, sier Susanne, og viser til den drøye meteren det er over bordet til Fædrelandsvennens journalist.

Alene – og med fem venninner

Men den unge "belieberen" fra Kristiansand var ikke fornøyd med det. Onsdag ettermiddag flyr hun inn igjen til Oslo for å få med seg Bieber-konsert nummer to.

BELIEBER: Susanne Lia regner med at denne ukens to Justin Bieber-konserter koster henne drøyt 5000 kroner. - Men det er verdt, sier 16-åringen, som her er fotografert med Bieber-effekter onsdag ettermiddag, før hun dro tilbake til Oslo for å få med seg konsert nummer to. Foto: Torstein Øen

— I dag reiser jeg sammen med ei venninne. Vi har billetter i Golden Circle (bak Diamond Circle, red.anm.). I tillegg er det fire venninner som har billetter til feltet bak oss igjen. Jeg gleder meg til å reise sammen med dem. I går var jeg alene, og jeg tror det blir gøyere i dag, siden jeg er sammen med noen, sier hun da vi treffer henne hjemme på Søm mens hun gjør seg klar til Oslotur nummer to på to dager.- Har du hørt om andre herfra som skal inn på flere konserter?

— Nei, men det var mange av jentene som sto helt foran i går som skulle på alle tre konsertene. Men de var fra Oslo, og da er det litt lettere for dem.

Koster drøyt 5000

Etter onsdagens konsert skal Susanne til bestemora på Lillestrøm, for å sove der. I løpet av torsdag blir det retur til Sørlandet. Fredag er det ny prøve for førsteklassingen, og naturfagsbøkene er derfor med i sekken.

— Jeg må få lest litt. Naturfag er avgangsfag i år, så det er veldig viktig. Jeg får lese litt hos bestemor, sier hun.

NY PRØVE: Til fredag venter en ny prøve for Susanne Lia. Derfor må naturfagsbøkene bli med i sekken når hun i dag drar inn på sin andre Bieber-konsert på to dager. Foto: Torstein Øen

— Hva sier foreldrene dine til at du ofrer så mye skoletid på disse konsertene?- De vet at jeg klarer å ta det opp igjen, så de er ikke bekymret for det.

Susanne regner med at de to Bieber-konsertene, med reise og alt inkludert, koster henne litt over 5000 kroner. Noe det absolutt er verdt, mener hun. Og peker på billetter til konserter med One Direction og Rhianna, som hun skal på senere i år.

— Jeg er veldig glad i konserter. Jeg er glad i musikk generelt, men det er ingen som slår Justin, sier hun.