MANDAL: — Det er veldig spennende å være i Mandal for første gang, sier Ingerid Kuiters (74) fra Åsgårdstrand.

Sammen med Margit Midling (87) fra Mandal og Lars Roger Furnes (65) fra Ålesund stiller de tre ut utstillingen kalt "Eventyrlig vintermøte".

— I denne utstillingen blir vi invitert inn i kunstnernes univers, fylt av symboler, humor og musikk, sier leder av Mandal Kunstforening Torborg Bækholt.

Dette er kunstnerne som stiller ut:

Margit Midling

Margit Midling har levd hele sitt liv i Mandal. Hun arbeider med akvarell, pastell, olje, kull, blyant og tusj. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger, Høstutstillingen og Sørlands-utstillingen. Hun arbeider med utgivelse av barnebøker med sine egne illustrasjoner og tekst.

Margit Midling arbeider med akvarell, pastell, olje, kull, blyant og tusj. Foto: Jarle R. Martinsen

I fjor ga hun ut boka "Trollene i Stangheia". Fra denne skal Morten Ericson lese fra under åpningen fredag kveld.

Lars Roger Furnes

Lars Roger Furnes viser malerier, akvareller og litografier. Maleriene og akvarellene er figurative og fabulerende, med et surrealistisk uttrykk. Korset, Kvinnen, Båten, Musikeren, Harlekinen og Pegasus er symboler som går igjen.

Lars Roger Furnes viser malerier, akvareller og litografier. Maleriene og akvarellene er figurative og fabulerende, med et surrealistisk uttrykk. Foto: Jarle R. Martinsen

Grafikken er inspirert av Furnes’ lærer innen grafikk; Professor Stanley William Hayter.Øyvind Liseth og Johann Haugland skal under åpningen spille musikk til 15 av Furnes sine dikt.

Ingerid Kuiters

Ingerid Kuiters hadde en retrospektiv utstilling i 2011 på Vestfold fylkes kunstmuseum, Haugar, som ble besøkt av 11.000 mennesker. Dette er første gang hun stiller ut i Mandal.

Hun finner gamle og delvis brukte tre som hun maler sine bilder på. Det som går igjen er dyr, planter og vekster.

Ordfører Tore Askildsen skal åpne utstillingen

Bekymret for Galleriet

Galleriansvarlig i Buen, Lene Lauvdal Holtan er glad for en ny utstilling i Galleriet, men går med en uro i seg på grunn av budsjettsituasjonen til Mandal. Rådmannen har foreslått å stenge av rommet dersom bystyret ikke går med på å innføre eiendomsskatt.

Galleriansvarlig i Buen, Lene LauvdalS Holtan er bekymret for utstillingslokalets framtid med kommunens dårlige økonomi. Foto: Jarle R. Martinsen

— Det er i så fall ille. Fra før av har Buen kulturskole, kino, sine scener og bibliotek. Ved å stenge av Galleriet mister bygget en viktig uttrykksform, sier Holtan.

Første gang

Hun sier at utstillingene Buen har hatt siden åpningen i fjor vår, har åpnet øynene for denne kunstformen hos mange i regionen.

— Flere forteller meg at de ikke har vært på slike utstillinger før og at det var en positiv opplevelse. Derfor håper jeg det ordner seg med Galleriets framtid, sier hun.