KRISTIANSAND: – Jeg fikk ikke anledning til å være tilstede under førpremieren i Oslo, derfor gleder jeg meg veldig til å få overvære norgespremieren sammen med kjente og ukjente hjemme i Kristiansand. I kveld er familien min godt representert i kinosalen, fra datteren min Felicia på sju år, til mormor som snart er 90.

KOS: Janne Formoe hadde med seg kosedyret "Frøken Kanin", som i filmen blir levende når ikke de voksne ser det. Foto: Sondre Steen Holvik

Det er en spent Janne Formoe vi treffer på vei inn i sal 2 på Kristiansand kino, der barnefilmen "Karsten og Petra blir bestevenner" fredag kveld ble vist for første gang.

Barnas univers

– Jeg har lest Karsten og Petra-bøkene utallige ganger for datteren min, og synes det var gøy å få en rolle i filmen. Dette er en film for de yngste barna, men jeg tror nok også de litt eldre vil kunne glede seg over den. Filmen tar barna på alvor. Den tar oss med inn i deres univers. Lekedyrene til Karsten og Petra som er Frøken Kanin og Løveungen, blir levende når ikke de voksne ser dem, forteller Janne Formoe.

GOD KLEM: Johannes Bjorvand (6) satte stor pris på å treffe "Frøken Kanin" i foajeen på Kristiansand kino. Foto: Sondre Steen Holvik

Den 37 år gamle skuespilleren, som blant annet slo gjennom som skuespiller i Kaptein Sabeltann-forestillingene i Dyreparken, spiller denne gangen mammaen til fem år gamle Petra.

– Jeg er jo mor selv, og prøver i filmen å spille en kjærlig og tilstedeværende mamma for Petra. Dette er ikke bare en film for barn, men her er det også svært unge skuespillere som har de største hovedrollene, sier Janne Formoe.

Tror på filmen

Filmen er basert på Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holts populære barnebøker om Karsten og Petra. Den har fått blandet mottakelse av norske filmanmeldere. Mens Aftenposten, VG og Dagbladet ga den terningkast fire, har både Fædrelandsvennen og Dagsavisen nøyd seg med en treer.

– Jeg har ikke lest alle anmeldelsene, men har uansett et avslappet forhold til dem. Det viktigste er at filmen faller i smak hos barna, og det tror jeg den vil gjøre, sier Janne Formoe.

GOD KLEM: Johannes Bjorvand (6) og Frida Otilje Garberg (5) satte stor pris på å treffe "Frøken Kanin" i foajeen på Kristiansand kino. Foto: Sondre Steen Holvik

Innspilt i utlandet

Filmen er i all hovedsak spilt inn i Budapest, og Janne Formoe pendlet i fire og en halv måned mellom Norge og den Ungarske hovedstaden. Innspillingen av en ny Karsen og Petra-film er allerede i gang, og søndag setter Janne Formoe seg på flyet til Ungaren igjen.

Hun sier hun har nye oppdrag på vent etter at den neste Karsten og Petra-filmen er ferdig, men kan ikke røpe mer enn at det er snakk om en produksjon myntet på et mer voksent publikum.