KRISTIANSAND : — "Because the night belongs the lovers". Den tekstlinjen sitter, den går rett i magen, sier Terje Dragseth, og forklarer hvorfor han har valgt å tolke nettopp låten Bruce Springsteen skrev sammen med Patti Smith på syttitallet.

— Det er en klassiker. Stor musikk, og en veldig fin tekst som handler om å vente på sin kjæreste. Det er noe alle kan kjenne seg igjen i, sier han.

Sårbarhet

For meg er poesi veldig knyttet til det fonetiske: Lyden av et godt ord. Smaken

Kollaborasjonen mellom Smith og "The Boss" er bare en av låtene fra den kommende ep-en til Dragseths band, I Sing My Body Electric. Der fins også klassikerne "Mammy Blue" (bl.a Roger Whittaker) og I'm Sailing (bl.a. Rod Stewart). Men først og fremst presenteres den egenproduserte låten "Nattfjes". Men musikk av Svein Øverland og tekst av Dragseth. Og poeten mener åpningsfrasen hans, i likhet med tekstlinja til Springsteen og Patti Smith, sitter som støpt:

He du ein gong støtt på

eit godt menneskje

vil du alltid sjå kor annleis

det e å bli vonbroten

— Det er en sang om sårbarheten i det gode mennesket. Men den kan leses på mange måter. Jeg har ikke noe klart svar på hva den handler om.

— Bør du ikke ha det, siden du har skrevet den?

— Nei, jeg skriver aldri sånn. Mitt ansvar som kunstner å gripe fatt i det som oppstår i en tekst eller en låt. Men andre kan tolke hva det handler om.

Poet

Dragseth er først og fremst poet, men driver også med flere musikkprosjekter.— Følelsen kommer før tanken i musikk. Og min tilnærming til musikk er intuitiv. Jeg er ikke redd for å ta i noen instrumenter. Jeg kan ikke tekniske ting, men det blir musikk av det likevel. Og jeg har gode folk rundt meg, sier poeten, som naturligvis er mer opptatt av sangtekster enn den gjennomsnittlige musiker.

— For meg er poesi veldig knyttet til det fonetiske: Lyden av et godt ord. Smaken. Det er det samme som når man spiller en akkord. Men en sangtekst krever en annen tilgjengelighet enn poesi. Lyrikk er innadvendt, sang er utadvendt, sier Dragseth.

Han mener en god sangtekst kan defineres som poesi. Men ikke nødvendigvis.

— Det er mye elendig lyrikk som fungerer som sangtekster. Ta Beatles, for eksempel. "She loves you, yeah yeah yeah", det fungerer i en sangtekst, men det fungerer definitivt ikke som poesi, konstaterer han.

Spilte i Berlin

1. mai spilte Dragseth i Berlin med bandet Ooee. Da spilte han på puben Rumbalotte, et populært møtested for poeter, forfattere og kunstnere.

— Jeg følte at vi fikk en bra mottagelse. Vi spiller ikke for mange mennesker når vi er der, men de som kommer er garva folk som er interessert i å lytte, sier Dragseth, som har spilt flere ganger i den tyske hovedstaden. Og dessuten fått en av sine litteraturutgivelser gjendiktet på tysk.

— Jeg vet ikke om jeg vil si det så sterkt som at jeg bygger opp et publikum, men jeg må starte i det små, sier den allsidige kunstneren.

Låten "Nattfjes" er allerede tilgjengelig digitalt, mens ep-en kommer på forsommeren.