TVEDESTRAND: — Det har vært ei deilig uke, spesielt de to siste dagene vi fikk med sol, sier Jarle Storebø til Fædrelandsvennen om uka på Skjærgårds Music & Mission Festival.

De siste dagene har ungdommene vært på konserter, deltatt på kristne møter og seminarer, og ikke minst, fått nyte de vakre omgivelsene på Risøya utenfor Tvedestrand.

- Spennende

Daglig leder Jarle Storebø er spesielt fornøyd med noen av nysatsingene, og mener at festivalen blir bedre for hvert år.

Lørdag kveld venter festivalledelsen mellom 4000 og 5000 besøkende. Foto: Haakon Sundbø

— Nattkinoen har vært fullsatt, og vi har fått mange flere spiseplasser og sosiale samlingssteder. Jeg ser at Skjærgårds er mye mer enn en musikkfestival, og det er det veldig spennende å få være med på, sier Storebø til Fædrelandsvennen.

Hjemlengsel

Temaet for festivalen har vært hjemlengsel.

— Det er et spesielt tema. Det handler om å vite hvem jeg er, og hvor jeg skal. Vi har tatt opp dette med himmelen og at det er en som venter på oss. Vi har prøvd å formidle Guds kjærlighet og omsorg på en god måte, forteller Storebø.

Et av de store høydepunktene så langt har vært konserten med Paul Colman på fredag.

— Da ble det også spilt inn live-DVD. Det er veldig gøy at en artist tar initiativ til det, sier Storebø.

Trekkplaster

Lørdag kveld avsluttes festivalen med storkonsert på hovedscenen. Michael W. Smith og Kutless er blant de store trekkplastrene denne kvelden.

Totalt sett har besøket på Skjærgårds Music & Mission Festival vært lavere enn tidligere år, med omtrent 1000 mindre besøkende hver dag.

— Det henger kanskje sammen med at speiderne har sin landsleir i sommer. Den holdes kun hvert fjerde år, og derfor er det nok mange i det kristne miljøet som har valgt å dra dit, forklarer Storebø.

Lørdagen venter han mellom 4000 og 5000 besøkende.

— De fleste av deltakerne er 17–18 år gamle. De fleste har en tilknytning til det kristne miljøet, eller har venner som har det, forteller Storebø.

Rusfri

Jarle Storebø tror at Skjærgårds Music & Mission Festival spiller en viktig rolle i festivalfloraen i Norge.

— Alle festivaler tiltrekker seg forskjellige folk, og det er viktig at vi har en rusfri musikkfestival som et alternativ, sier Storebø.

Festivalsjefen ler når han får spørsmål om det har vært mye politi, eller narkotikaaksjoner, på området.

— Vi slipper nok det på en rusfri festival, sier han.

Samtidig mener han at festivalen på Risøya ikke skiller seg så veldig fra andre festivaler.

— Det blir festivalstemning uansett, sier han.