"Lillyhammer" skulle egentlig hatt premiere 1. januar i år. Men da NRK fikk mistanke om ulovlig produktplassering i serien, valgte de å utsette den på ubestemt tid.

Produktplassering er en form for skjult reklame som kjennetegnes ved at gjenstander eller en merkevare plasseres i en TV-serie eller en film mot betaling. TV-selskaper som sender fra Norge har ikke lov til å ta inn inntekter gjennom produktplassering.

"Lillyhammer" handler om en mafioso som reiser til Norge og Lillehammer for å gå i dekning. Mafiosoen er spilt av Steve Van Zandt, også kjent som Silvio Dante i "Sopranos" samt gitarist i Bruce Springsteens E Street Band.

NRK har bedt Rubicon endre flere av avtalene de har inngått, og de har bedt dem endre mange av bildene som opprinnelig skulle bli sendt i serien.

— Det har vært viktig for oss å sikre at den versjonen vi presenterer for våre seere er helt i tråd med serieskapernes intensjoner, og fri for ulovlig ytre kommersiell påvirkning. Med den informasjonen vi nå har, kan publikum være sikre på at ingen aktør har påvirket innholdet i serien, sier eksternsjef i NRK, Petter Wallace i en pressemelding.

Sjef for Rubicon TV, Lasse Halberg, sier til NRK at de er glade for å ha kommet til en enighet om serien.

Lillyhammer vil ha premiere på NRK onsdag 25. januar. Den vil ha amerikansk premiere på amerikanske Netflix 6. februar.