LOKALT BIDRAG: Alejandro Fuentes (t.h.) synger for kreftsaken på Torvet i Kristiansand i morgen. Her fotografert sammen med Kurt Nilsen. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

I tillegg til disse tre stiller også tidligere X-faktordeltaker, Atle Pettersen, Envy, og Malin, Jørgen og Sval fra Melodi Grand Prix Junior. Showet er gratis for publikum, men alle oppfordres til å gi sitt bidrag til Krafttak mot Kreft under konserten.

En hjertesak

LOKALT BIDRAG: Alejandro Fuentes (t.h.) synger for kreftsaken på Torvet i Kristiansand i morgen. Her fotografert sammen med Kurt Nilsen. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

For Marion Ravn er kreftforskning blitt en hjertesak etter at hun mistet sin tante i brystkreft i 2009, og hun synes det er flott å støtte en god sak ved å bidra på Vinterlyd-turneen.— Jeg hadde veldig lyst til å dra på denne turneen både for å ære min tante og for å bruke min posisjon som artist til å skape oppmerksomhet rundt og støtte kreftsaken. Alt som kan få folk til å ønske å lære mer og engasjere seg mer i denne saken er viktig for meg. Og inntektene går til forskning på og behandling av sykdommen, en forskning som har gitt veldig positive resultater de siste årene, sier Ravn til Fædrelandsvennen.

På tur med gutta

Artisten, som også er kjent fra tv-programmet X-faktor på TV2, hvor hun var mentor for nettopp Atle Pettersen, synes det er fint å dra på tur med den musikalske guttegjengen. Selv om temaet er alvorlig klarer de å holde stemningen og humøret oppe på veien.

— Det er det som er så fint med musikk. Den skaper både positivitet og glede, og på har vi et fantastisk show med masse flotte artister som har fokus på å lage god stemning. Jeg føler det blir en god balanse mellom det som er gøy og det som er alvorlig, sier Ravn.

Første Norgesturné

9. mars slipper hun sin første singel på ni år. På Vinterlyd-turneen er det første gang publikum får høre låta live, og det er også første gang Ravn er med på en turné som soloartist i Norge.

— Det er litt merkelig, for jeg har vært artist i 14 år men aldri vært på en turné i Norge. Så det er både nytt og spennende for meg. Før Kristiansand har vi hatt en Vinterlyd-konsert i Vikersund og det gikk veldig fint, også med den nye låta. Jeg satser på at det går enda litt bedre i morgen og oppfordrer alle som har tid til å ta turen for å høre på oss og i tillegg ta med seg det de har å avse til bøssebærerne som vil gå rundt i publikum under konserten, sier hun.