— Med denne typen kunstnerisk og publikumsmessig suksess med nesten utsolgte hus, sier det seg selv at vi måtte vurdere mulighetene for flere forestillinger, sier Ingrid Forthun, teatersjef i Agder Teater.

Til 17 millioner kroner er oppsetningen av "West Side Story" Kildens flaggskip i åpningssesongen, og rekken på førti forestillinger er nå over halvkjørt. Ledelsen ved Kilden planla lenge å sette opp minst tolv sommerforestillinger av suksessen. Det ble det dessverre ikke noe av.

— Skuffelsen har vært stor i ensemblet, og hos alle involverte. Når vi skal planlegge noe slikt som dette er kjernen i ensemblet det første vi må ha på plass, og det er en lang og møysommelig prosess å avklare de andre parametrene rundt forestillingen. Det er flere faktorer som førte til at vi måtte skrinlegge planene. For det første kunne ikke regissør og koreograf fra USA starte prøvene før månedsskiftet juni/juli. Det andre er at festivalen Supersonic har booket Kilden 17. og 18. juli, og det ville gitt oss for liten tid til nedrigg. En tredje faktor er at vi ville måttet bruke andre musikere, siden KSO skal avvikle ferie. For det fjerde ville vi måttet skaffe sceneteknisk personell til perioden, sier Forthun.