KRISTIANSAND: — Dette er bare heilt sykt fantastisk, sier en strålende fornøyd festivalsjef Svein Inge Olsen i Protestfestivalen. Det var før helgen han fikk vite at forsøket på å booke Kris Kristofferson til årets Protestfestival likevel hadde lykkes.

— Dette er noe jeg har prøvd på lenge. Han lander på Gardermoen 6. september, og kjører buss til Kristiansand for å spille støttekonsert for oss. Så kjører de tilbake for å spille i Oslo, sier Olsen.

— Betyr det at dere ikke betaler noe for dette?

— Det gjør det. Er vi heldige kan denne konserten gjøre Protestfestivalen gjeldfri, sier Olsen. Det samme skjedde da den amerikanske artisten spilte for et utsolgt Fønix kino i 2004. Den konserten var utsolgt flere måneder i forkant, og 650 mennesker hørte den. Denne gangen spiller Kristofferson på Havana Etcetera hvor det blir lagt ut 530 billetter. Disse selges gjennom Billettservice for 400 kroner stykket.

Torsdag morgen sendte Protestfestivalen ut en pressemelding om konserten. Her heter det:

"Kristofferson har alltid vært samfunnsengasjert. Han har blitt stemplet som kommunist og har opplevd problemer med både platekontrakter og filmroller på grunn av dette. Da han stilte opp for Protestfestivalen for ni år siden uttalte han:

"Jeg støtter Protestfestivalen fordi den står for det samme jeg kjemper mot; kampen mot apati. Ikke minst i mitt land er apati grunnen til at mange som kunne gjort noe ikke gjør noe med alt det som skjer i verden i dag. Protestfestivalen arbeider for det samme som meg: Å løse problemer gjennom diskusjon, sitte ned ved et bord og snakke om ting, i stedet for å gripe til våpen. Etter 11. september håpet jeg at vi ikke skulle svare med vold, men si «Dette fungerer ikke, la oss sette oss ned sammen.» Israel-/Palestina-konflikten er jo et eksempel som viser at vold ikke kan løse noe som helst "

Foruten Kristiansand er det bare Oslo i Norge som får besøk av den 77 år gamle artisten på denne Europa-turneen.