KRISTIANSAND: — Jeg håper krampen i kinnene gir seg snart. Det er hardt å gå rundt og smile så mye, sier en fremdeles storfornøyd Hans Lukas Hansen.

Kristiansanderen erkjenner å ha festet kraftig etter å ha vunnet Gullruten for beste tv-dokumentar sist lørdag.

Ruta fikk han for filmen «Med flagget på brystet» som handler om landslaget i fotball for hjemløse. Filmen ble vist på TV2 i mars.

Også en annen kristiansander var med å lage filmen, nemlig Lars Løge som var produsent for det bergensbaserte selskapet Flimmerfilm. Hans Lukas Hansen jobber også i Bergen hvor han er deltidsansatt i TV2. — Det er klart man blir veldig glad for dette, og det er en viktig vitamininnsprøytning. Nå har jeg lyst til å kaste meg inn i nye produksjoner, sier Hansen som tidligere mest har bemerket seg som animatør av kortfilmer. I år skal han delta for tredje gang i kortfilmfestivalen i Grimstad.

— Grimstad er kanskje den viktigste filmfestivalen. Der treffer man de som jobber med film, sier Hansen. Nå håper han å kunne få mer fri fra jobben for å lage film.

— Jeg hadde to måneder fri for å lage denne dokumentaren. Etter denne prisen blir det kanskje lettere både når det gjelder det, og ikke minst angående dem som sitter på pengesekken, sier Hansen.