Festivalsjef for Ibsen og Hamsundagene, Torolf Kroglund, synes det er synd at arrangementet måtte flyttes. Foto: Kjetil Samuelsen

— Dette er jo veldig trist. Men været kan man ikke gjøre noe med, annet enn å flytte det under tak om det blir for ille. Og værmeldingene for lørdagen var fredag morgen slik at vi nå har bestemt at vi flytter arrangementet til Apotekergaarden, sier festivalsjef Torolf Kroglund.

Han håper ikke dette ødelegger for publikum som gledet seg til den fine settingen på Kvaløya.

— Vi håper så mange som mulig følger med dit. Selv om det blir annerledes så tror jeg at det kan bli ganske hyggelig her også. Når uhellet først er ute så tror jeg at det kan bli ganske så god stemning i Apotekergaarden også.

Helge Jordal ser fram til å lese diktet og mener at flere i verden kunne lært av budskapet.

— Det er et tidløst tema og et fryktelig flott dikt av Ibsen. Vigen mistet alt og dro for å søke hevn. Men han innser at hevn hjelper ingen. Diktet skulle vært lest i Midtøsten, for der nede skjer det så mye forferdelig nå at det er til å grine av, sier Jordal, som har et sterkt forhold til diktet.

Skuespilleren har også et godt forhold til Sørlandet.

— Jeg har vært i Grimstad flere ganger, og det er fantastisk der. Så jeg ser fram til lørdagen uansett hvor enn jeg måtte lese diktet, avslutter Jordal.