— Dette er utrolig viktig for oss. COP:DOX er en type festival der vi får anerkjennelse for filmen, sier Kristian Mosvold, som er filmens produsent.

«En drøm til havs» er en av 16 filmer som er nominert i kategorien «NORDIC:DOX» under den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i København fra 6.-16. november.

— Vi har ikke gått ut og markedsført filmen ennå, men etter at det ble kjent av den skulle dit, har det kommet interesse fra både salgsagenter og andre festivaler, sier Mosvold.

Denne animasjonen er laget i anledning filmen.

KYS, som står for kjærlighet, ydmykhet og smerte, ble sjøsatt sommeren 2006. Filmen handler om hvordan Pirolt og Perry, sammen med kollega Stian Pollestad, bygde farkosten uten båtbyggererfaring og seilte fra Kristiansand til Münster. Der tok de uinvitert del i en skulpturfestival, hvor «kunsteliten» prøvde å ignorere dem, men «folket» applauderte dem.— Vi skal ha premiere på filmen på Ringen kino i Oslo 20. november. Planen er å begynne i Oslo, for så å turnere rundt med filmen. Vi håper å få til en skikkelig sørlandsturné etter hvert, sier produsenten.