Norge ute av Eurovision

Agnete og hennes «Icebreaker» var ikke blant de ti låtene som gikk videre fra Eurovision-delfinalen torsdag.

Publisert Publisert

Det gikk ikke veien for Norges bidrag, Agnetes «Icebreaker». Foto: NTB Scanpix

  • NTB

STOCKHOLM: Norge var nummer 15 på scenen av de 18 landene i den andre delfinalen. Agnete framførte «Icebreaker», som hun har skrevet sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

– Etter mange uker med forberedelser og alt, er det en utrolig deilig følelse endelig å få framført «Icebreaker» for alle sammen. Tusen, tusen takk til alle som har gitt meg denne muligheten, sier Agnete via NRKs pressefolk i «greenroom».

Personlig låt

«Icebreaker» er en personlig låt til en av Agnetes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Tidligere i år ble det kjent at artisten fra Nesseby i Finnmark utredes for en bipolar lidelse, og hun har hatt tunge tider fram mot finalen i Stockholm.

Blant annet har hun droppet flere opptredener og annen markedsføring. Det har også medført at Agnete ikke har vært å se, eller blir å se på noen av de resterende sammenkomstene og presseaktivitetene.

Favoritter

Ukraina og Australia var før semifinalen torsdag regnet som de sikreste til å ta seg videre til finale, mens Norge lå noe lavere på bookmakernes lister.

Også Danmark kjempet torsdag om finaleplass, men våre nordiske venner kom heller ikke videre til finalen. Finland og Island ble begge ble slått ut i første delfinale tirsdag. Vertslandet Sverige er direktekvalifisert til finalen, der Russland regnes som den aller største favoritten. 26 land deltar i finalen i Globen lørdag kveld.

Årets Eurovision Song Contest i Stockholm er den 61. i rekken. Sverige er arrangør etter at Måns Zelmerlöw vant med «Heroes» i Wien i fjor. I år er han programleder sammen med skuespiller og komiker Petra Mede.

Publisert