KRISTIANSAND: – Vi gleder oss kjempemye. Mange i koret har jo vokst opp med Beatles og hører på musikken nesten daglig, sier André Vaaler fra Gaasehud.

For sjette år på rad arrangeres Gaasehud sommerkonsert i Hestehagen på Strai. Tidligere år har de hatt gjesteartister som Helene Bøksle, Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch og Ole Paus, og de siste konsertene har trukket nærmere 900 publikummere.

Musikalske brødre

Årets gjesteartister, The Bjorvands, består av brødrene Mark, Erik og Scott Bjorvand. I tillegg har de med seg Per H. Finstad på trommer. I kveld møter de opp i tidsriktige dresser og er klare for å lokke frem rockefoten til både publikum og de medvirkende.

– Å fremføre disse låtene med et kor blir noe nytt. Vi er ikke så godt vant med sånt, sier Mark Bjorvand, og forteller at de hovedsakelig konsentrerer seg om de gamle Beatles–sangene, som er enklest å få til live.

Sammen med Gaasehud skal de fremføre «Come Together», «Penny Lane» og «I Want to Hold Your Hand».

– Jeg må si at vi er veldig ydmyke i forhold til dette. Det er gøy for oss å få gjøre noe annet. Dette er en happening, og det er en annen type scene. Det har vi godt av, sier Bjorvand.

I tillegg til Gaasehud og The Bjorvands, er også husorkesteret på plass under ledelse av Per Kolstad på piano. Han er kanskje mest kjent fra Lava, Son of Sam, og for stadig å være Sissel Kyrkjebøs faste kapellmester. Videre stiller Tore Bråthen med trompeten, Oddvar Høgetveit med bassen og Christian Seneger tar plassen bak trommene.

Urpremiere

– Konserten i kveld blir veldig allsidig musikalsk, og det kommer til å bli en skikkelig folkefest – som alltid. I tillegg til å fremføre Beatles–låter for første gang, gleder vi oss også veldig til urfremføringen av vår nyskrevne låt «Å komme hjem», sier Vaaler.

Sangen er skrevet av Vaaler selv, melodien er komponert av Einar Wallen Mjaaland og korets dirigent, Ivar Kirkhus, har arrangert den.