KRISTIANSAND: — Heile bygget er jo speisa. Når jeg viser agentene bilde av Kilden tror de mi er gale i dette landet, og det er mange som har lyst til å spille her, sier Toffen Gunnufsen. Sammen med styreleder Magne Aasheim Knudsen i arrangørfirmaet Toffenlive har han møtt Fædrelandsvennen for å legge ut om festivalplanene for neste år.

Sist Toffen holdt på med festival i Kristiansand var som festivalsjef i Quartfestivalen fram til 2006. Nå driver han bookingselskapet Toffenlive sammen med Aasheim Knudsen, og hovedgeskjeften er å booke band til Hovefestivalen i Arendal. Samtidig er det en målsetning å sette opp konserter på andre arenaer også, og Toffenlive arbeider mot å få satt opp store ting på for eksempel Odderøya Amfi til sommeren.

Samtidig er det klart at firmaet har fått satt av 17. og 18. juli til å lage festival i Kristiansands nye teater- og konserthus Kilden.

Alle sjangre

Det må være helt klart at dette IKKE er noen ny Quart. Mens Hovefestivalen har et publikum mellom 17 og 22 år, sikter denne festivalen seg inn på musikkinteresserte folk over 25, sier Gunnufsen.

Navnet kom duoen på i en bisetning forleden. Supersonic skal barnet hete.

— Den viktigste grunnen til at vi gjør dette er at vi har veldig lyst, sier Aasheim Knudsen.

Artistene som settes opp skal være fra alle sjangre mellom metall og hip hop, og de skal komme fra inn- og utland. Som vanlig når Gunnufsen booker band er det en målsetning å finne artister på vei opp.

— Vi skal prøve å se inn i krystallkula. Band som Mew eller Kent blir for etablerte. Samtidig har vi tenkt at de to headlinerne skal være artister folk kjenner godt. Men Red Hot Chili Peppers blir det heller ikke, sier han.

4000 ute

Billettsalget skal starte allerede til mandag, selv om det ennå ikke er booket noen artister.

— Det er fra nå og utover det skjer. Vi har ikke offentliggjort noen til Hove heller, sier Gunnufsen. Til forskjell fra de store utendørsfestivalene vil Supersonic ha et nokså begrenset antall billetter. Det vil selges 1500 festivalpass som gjelder inne og ute begge dager. Da får man tilgang til konsertene i både konsertsalen med 1100-kapasitet, og teater- og operasalen med 1300 ståplasser. Dessuten blir det klubb med DJs i multisalen, slik at alle lokaler er i bruk.

Men den største scenen kommer utenfor Kilden på plassen ved siden av bygget. Scenen skal stå vendt mot containerhavna, og arrangørene estimerer at det blir plass til 3-4000 mennesker her. Til dette arrangementet blir det lagt ut 2500 separate dagsbilletter til 550 kroner stykket. Festivalpassene gir også adgang hit, og disse skal koste 1300 kroner.

— Til sammen setter vi opp 20 band, og konsertene skal alternere slik at det blir mulig å få med seg så godt som alt, sier Gunnufsen.

— Og budsjettet?

— Nei, det blir på noen millioner, sier Aasheim Knudsen. Mer konkret enn det blir han ikke.