KRISTIANSAND:Det er veldig gøy. Vi skal være med å konkurrere om pris for beste film , sier Ravn Wikhaug i Feil Film, som er produsent for filmen sammen med kristiansanderen Knut André Pedersen.

— Jeg hadde faktisk trodd at dette kom til å skje med denne filmen, for "Bla" er en film festivaler vil like. Dette er den første festivalen, og jeg tror den kan få et fint liv ute i verden, sier Pedersen.

Fantasivenn

Den 21 minutter lange kortfilmen handler om tiåringen Johan, som har en fantasivenn som heter Bla. Foreldrene mener guttungen må gi slipp på fantasivennen, mens Johan ikke forstår hvorfor han ikke kan beholde sin beste venn.

OPPTAK: Her får Vetle Kleveland instruksjoner i forbindelse med innspillingen av kortfilmen "Bla". Foto: Vegard Nekstad

Det er en sår film om en ung gutt som har utviklet det de voksne kaller en forstyrrelse, men som bare er hans fantasi. Foreldrene presser på for at han skal vokse opp, mens han kjemper for ikke å gi slipp på barndommen , sier Wikhaug.I tillegg til å være spilt inn i Kristiansand, er alle skuespillerne i filmen sørlendinger. Johan og Bla spilles av Vetle Kleveland og Adam Eftevaag, mens foreldrene spilles av Laura Christina Brøvig Vallenes og Dag Hagen. Staben består også av sørlendinger, bortsett fra produsent Wikhaug og regissør Kevan Funk, som er fra Canada.

— Funk har tidligere vunnet en pris under filmfestivalen i Melbourne, med "A fine young man". Den var også nominert i Toronto, forteller Pedersen.

Funk har i tillegg vunnet fire andre priser i Canada for filmen "A fine young man".

Les mer om sørlandske filmprosjekt:

Basert på sann historie

Regissøren og fotograf Benjamin Loeb har studert sammen på en filmskole i Canada, og de fikk ideen til filmen i forbindelse med manuskonkurransen under Barnefilmfestivalen i 2009. Nå er altså filmen realisert, etter støtte fra blant andre Sørnorsk filmsenter og Norsk kulturråd.

Filmen er faktisk basert på en sann historie fra fotografens oppvekst , forteller Wikhaug, som gleder seg til å følge "Bla" fremover.

— Det blir spennende å se hvor filmen kan få innpass videre. Alle festivaler vil helst ha premierefilmer, men hvis den gjør det bra i Vancouver kan det hjelpe. Vi håper på Toronto og neste års Kortfilmfestival i Grimstad. Filmen er inne til vurdering hos NFI nå, så det blir spennende å se utfallet av det, sier Wikhaug.

Kan Barnefilmfestivalen i Kristiansand være aktuelt?

Ja, absolutt. Det hadde vært hyggelig om filmen kom tilbake til der den har sitt opphav fra .